Γ. Βαρνάβα: Ωμός εκβιασμός η στάση των Υπ.Οικ. στο Eurogroup

Ωμό εκβιασμό μακριά από τις αρχές αλληλεγγύης που διέπουν την Ε.Ε. χαρακτήρισε την στάση των Υπουργών Οικονομικών στην χθεσινή συνεδρία του Eurogroup ο Α` Αντιπρόεδρος και Βουλευτής της ΕΔΕΚ Γεώργιος Βαρνάβα.

Σε δηλώσεις στην Πάφο ο κ. Βαρνάβα επεσήμανε ότι η εφαρμογή αποκλειστικά και μόνο πολιτικών λιτότητας όχι μόνο δεν μείωσε το Ελληνικό χρέος αλλά το ανέβασε σε ύψος πέραν των 300 δις ευρώ.

Το κόμμα του είπε, στηρίζει τις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγή των πολιτικών της ΕΕ, δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας, μακριά από λογικές κοινωνικής εξαθλίωσης.

Ο κ. Βαρνάβα αναφερόμενος στο θέμα των εκποιήσεων και στον ωμό εκβιασμό που δέχεται - όπως είπε - υπενθύμισε το Eurogroup και τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ότι είναι οι ενέργειες του Υπουργού Οικονομικών και των τεχνοκρατών της Τρόικας, όπως είπε, που καθυστέρησαν την υποβολή πλαισίου αφερεγγυότητας που θα επέτρεπε, όπως ανέφερε, την εφαρμογή του νόμου των εκποιήσεων.Ο Υπουργός Οικονομικών συνταυτίζεται, συνέχισε, με τους υπόλοιπους Υπουργούς της Ευρωζώνης και δεν αντιλαμβάνεται τις συνθήκες της πραγματικής οικονομίας και τα κοινωνικά προβλήματα στην Κύπρο.Κάλεσε τέλος την Κυβέρνηση να μην συγκρίνει την Κύπρο με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία αφού μόνο στην Κύπρο υπήρξε κούρεμα καταθέσεων, ανέφερε, εξαιτίας της μη σωστής προετοιμασίας και των χαμηλών αντιστάσεων της κυβέρνησης στο Eurogroup του Μαρτίου του 2013, κατέληξε ο κ. Βαρνάβα.ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα