Γ. Άππιος: Αυτοί είναι οι επόμενοι στόχοι της Astro Bank (vid)

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Astro Bank, κ. Γιώργο Άππιιο, φιλοξένησαν οι Τομές στα Γεγονότα, με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας απόκτησης των εργασιών της USB Bank.

Ερωτηθείς ο κ. Άππιος αν αυτή ήταν μια κίνηση στρατηγικής και ποιες αλλαγές αναμένονται στο νέο ενοποιημένο σχήμα ανέφερε: «Σίγουρα είναι στα πλαίσια στρατηγικής της τράπεζας και αποτελεί μια απόδειξη της έμπρακτης εφαρμογής του

σχεδίου που είχαν οι μέτοχοι της τράπεζας από το 2017, όταν άρχισε η Astro Bank, για να ενισχύσουν περισσότερο την τράπεζα και να την μεγεθύνουν μέσα στο τραπεζικό σύστημα».

Ο κ. Άππιος, πρόσθεσε ότι οι αλλαγές είναι πολύ σημαντικές καθότι δεν πρόκειται για μια μικρή εξαγορά.

Κληθείς να αναφερθεί στους επόμενους στόχους των μετόχων και της διοίκησης της τράπεζας, ο κ. Άππιος, υπογράμμισε ότι είναι η απορρόφηση των στοιχείων ενεργητικού της USB στην Astro Bank.

Η διαδικασία αυτή ανέφερε θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες. Τα μακροχρόνια σχέδια της τράπεζας, πρόσθεσε είναι η περαιτέρω μεγέθυνση είτε οργανικά, είτε και με άλλες εξαγορές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Astro Bank, κλήθηκε να τοποθετηθεί και για τις πληροφορίες περί ενδιαφέροντος της τράπεζας για εξαγορά της Εθνικής Τράπεζας.

Ο κ. Άππιος απάντησε χωρίς να επιβεβαιώνει ούτε όμως να διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες.

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Astro Bank δήλωσε ότι το τραπεζικό σύστημα σε όλη την Ευρώπη συρρικνώνεται και η Κύπρος δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση.

Ως εκ τούτου, σημείωσε, τα επόμενα δυο χρόνια και συνυπολογίζοντας τις κανονιστικές διατάξεις που υπάρχουν δεν θα ευνοούν τις μικρές τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα