Φρένο στη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση παιδιών

Το πέπλο σιωπής στα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, έρχεται να ξεσκεπάσει κατασταλτικά, η Εθνική Στρατηγική και Σχέδιο Δράσης της κυβέρνησης, κατά την οποία αλλάζουν άρδην οι διαδικασίες καταγγελίας περιστατικών και ενισχύεται η προστασία των παιδιών.

Φιλοξενούμενη στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο "Εχουμε Θέμα" , η Εδική Σύμβουλος της Ad Hoc υπουργικής επιτροπής Αναστασία Παπαδοπούλου, ιεράρχησε τους στόχους της μελέτης, την οποία θα παραδώσει εντός των ημερών στους υπουργούς Εργασίας, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Υγείας.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κάνουν λόγο για ένα στα τέσσερα παιδιά, να πέφτουν θύματα σεξουαλικής βίας. Η Αναστασία Παπαδοπούλου τόνισε εμφαντικά την εξειδίκευση εκπαιδευτικών, ακόμη και αστυνομικών αλλά και την εκπαίδευση της προδημοτικής, όπου θα πρέπει όπως σημείωσε τα παιδιά να μαθαίνουν τα όρια της προσωπικής τους ζωής. Οι περισσότερες αποκαλύψεις ανέφερε, προκύπτουν στα σχολεία, όπου και υπάρχουν παιδιά εκτεθειμένα σε υψηλό κίνδυνο.

Στην Εθνική στρατηγική δίνουμε και το αίσθημα ασφάλειας στους γονείς να νιώθουν, ότι αν κάνουν την καταγγελία δεν θα περάσει μια επώδυνη διαδικασία το παιδί, αλλά, αντιθέτως θα βοηθηθεί ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει, δήλωσε η κ.Παπαδοπούλου.

Το μεγαλύτερο στοίχημα εφαρμογής του σχεδίου δράσης, είναι το σπίτι του Παιδιού που θα τεθεί σε λειτουργία το 2017. Τα παιδιά θα έχουν φωνή, αλλά και προστασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα