ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Έτσι θα είναι το αστεροσκοπείο Τροόδους

Όταν πρωτοειπώθηκε η ιδέα για το Αστεροσκοπείο Τροόδους πολλοί πίστεψαν ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα ή έστω για μια καλόγουστη φάρσα.

Όταν δε, αυτό συζητήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2017, τα πράγματα μπήκαν σε μια άλλη διάσταση, ή έστω έγινε αντιληπτό ότι κάτι σπουδαίο πρόκειται να γίνει κάτι σπουδαίο στην περιοχή του Τροόδους και συγκεκριμένα στο χωριό Αγρίδια.

Το Αστεροσκοπείο της NASA

θα δώσει την ευκαιρία στους ερευνητές να καλύψουν την περιοχή της Μέσης Ανατολής, στην οποία δεν υπάρχει ικανοποιητική κάλυψη.

Δείτε εδώ: "Μάτι" της NASA στη Μέση Ανατολή από την Κύπρο

Σημαντική συμβολή εξάλλου σε αυτό, πέραν της βασικής συμβολής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους έχει ο Ελλαδίτης Αστροφυσικός Θανάσης Οικονόμου.O Ελλαδίτης πυρηνικός αστροφυσικός της NASA, γεννήθηκε το 1937 στο Ζιάκα Γρεβενών.

Σήμερα για πρώτη φορά δημοσιεύεται η η τρισδιάστατη απεικόνιση του αρχιτεκτονικού σχεδίου του αστεροσκοπείου.

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive, από αρμόδιες πηγές που παρακολουθούν στενά το θέμα της δημιουργίας του Αστεροσκοπείου, το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και ότι το θέμα εξετάζεται από τους αρμοδίους. Βρισκόμαστε όπως επισημαίνεται στο τελευταίο στάδιο αδειοδοτήσεων για το Αστεροσκοπείο Τροόδους.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στο SigmaLive ίδιες πηγές, θα πρέπει να επιδειχθεί, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, η δέουσα προσοχή και σοβαρότητα για ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο, όχι μόνο για το Τρόοδος αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα