Φοιτήτρια Οξφόρδης μαχαίρωσε φίλο της αλλά δεν φυλακίζεται

Τον γύρο των ξένων ΜΜΕ κάνει η υπόθεση μιας φοιτήτριας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που μαχαίρωσε τον φίλο της στο πόδι, αλλά πιθανόν να αποφύγει τη φυλακή επειδή βάση των λεγόμενων του δικαστή θα μπορούσε να βλάψει τις προοπτικές της ιατρικής της καριέρας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Guardian, η 24χρονη φιλόδοξη φοιτήτρια καρδιακής χειρουργικής, Lavinia Woodward, χτύπησε και μαχαίρωσε τον φίλο της στο Christ Church College του Oxford,

ενώ η ίδια ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών. Παραδέχτηκε την σοβαρή σωματική βλάβη που προκάλεσε στον φοιτητή του Πανεπιστημίου του Cambridge, τον οποίο γνώρισε μέσω της εφαρμογής Tinder.

Ο δικαστής Ian Pringle QC, του ποινικού δικαστηρίου της Οξφόρδης, δήλωσε ότι θα χειριστεί την υπόθεση ως μια «εντελώς μεμονωμένη περίπτωση». "Μου φαίνεται ότι αν αυτό [το περιστατικό] ήταν ένα εφάπαξ, ένα πλήρες εφάπαξ, το να εμποδίσουμε αυτή την εξαιρετικά ικανή νεαρή κοπέλα να ακολουθήσει τη μακροχρόνια επιθυμία της να εισέλθει στο επάγγελμα που θέλει, θα ήταν μια πολύ αυστηρή ποινή", είπε ο δικαστής.

Συνέχισε λέγοντας, "αυτό που έκανες, ξέρω, δεν θα σε αφήσει ποτέ, αλλά ήταν αρκετά απαίσιο και κανονικά θα επέφερε μια ποινή φυλάκισης».

Lavinia Woodward apuñaló en la pierna a su novio pero se salvó de prisión porque un uez consideró ... https://t.co/fFXxayiiO9 #PeruNoticias pic.twitter.com/Gayx88ohAL

— Perú Noticias (@Peru_Noticias) May 16, 2017

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, εφόσον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον τότε φίλο της η Woodward, τον τραυμάτισε στο πόδι με ένα μαχαίρι ψωμιού. Στη συνέχεια του έριξε ένα φορητό υπολογιστή, ένα ποτήρι και βάζο μαρμελάδας πριν μαχαιρώσει η ίδια τον εαυτό της, κατά την επίθεση που έγινε πέρυσι στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, James Sturman, υποστήριξε ότι το όνειρο της πελάτισσας του να γίνει χειρουργός θα ήταν "σχεδόν αδύνατο" αν έπρεπε να αποκαλυπτεί μια τέτοια δικαστική ποινή στους πιθανούς εργοδότες της. Είπε επίσης ότι η βρετανίδα φοιτήτρια Woodward, είχε μια πολύ ταραγμένη ζωή και προηγουμένως ήταν σε σχέση με κάποιον που την κακομεταχειριζόταν.

Το δικαστήριο πληροφορήθηκε ότι το κολέγιο Christ Church θα της επέτρεψει να επιστρέψει στις σπουδές της Οκτώβριο επειδή είναι «τόσο έξυπνη» και είχε δημοσιεύσει άρθρα σε ιατρικά περιοδικά.

Lavinia Woodward: Oxford University student 'too clever for jail' - Daily Star https://t.co/jtk1LTTyd6 #news pic.twitter.com/pIDsLtB6pe

— NewsJS UK (@newsjs_uk) May 17, 2017

Ο δικαστής είπε πως θα ακολουθήσει μια άλλη πορεία και ανάβαλε την επιβολή ποινής της Woodward για τις 25 Σεπτεμβρίου. Της δόθηκε μια εντολή συγκράτησης και την συμβούλεψε να μείνει καθαρή από ναρκωτικά και να μην επαναληφθεί.

H Woodward ήταν παρούσα στο δικαστήριο για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ωστόσο τώρα θεωρείται πως βρίσκεται στα Μπαρμπέιντος για διακοπές.

Keywords
Τυχαία Θέματα