Φιλανθρωπική εκδήλωση ΚΥΦΑ για τους φορείς του AIDS

Μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS , την 1η Δεκεμβρίου 2016, οργανώνει το Κέντρο Υποστήριξης Φορέων του AIDS (ΚΥΦΑ), σε συνεργασία με το «Splash» και «Editori Boutiques».

Η φιλανθρωπική γιορτή που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός υπερ των συνανθρώπων μας που υποφέρουν, θα περιλαμβάνει ένα λαμπερό Fashion Show, χορό

, μουσική και ποτό, με στόχο να στηριχθεί το Kέντρο που καθημερινά υποστηρίζει δεκάδες περιστατικά.

Η εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 7.00 το βράδυ, στο Χαρουπόμηλο Λανίτη, στη Λεμεσό και φέρει τον τίτλο “Splash In”, τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνας Γιαννάκη.

Τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο Κέντρο Υποστήριξης Οροθετικών Ανθρώπων – ΚΥΦΑ. Την βραδιά θα παρουσιάσουν η δημοσιογράφος Άννα - Μαρία Ευτυχίου και η πρώην Στάρ Κύπρος Κλέλια Γιασεμίδου.

Μιλώντας στο «Sigmalive» η πρόεδρος του ΚΥΦΑ, Στέλλα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες οροθετικών ατόμων και την δυσκολία να εργαστούν, κυρίως όταν γίνει γνωστό ότι είναι φορείς του HIV.

«Δυστυχώς όπως εξήγησε υπάρχει ακόμα προκατάληψη έναντι αυτών των ατόμων και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει μεγαλύτερη διαφώτιση αφού τα τελευταία δύο χρόνια τα νέα περιστατικά που διαγιγνώσκονται έχουν διπλασιαστεί, προκαλώντας ανησυχία στους αρμοδίους.

Πώς μεταδίδεται ο HIV;

Με τη σεξουαλική επαφή –κολπική, πρωκτική, στοματική- χωρίς χρήση προφυλακτικού με άτομο που ήδη έχει τον ιό. Χρησιμοποιώντας την ίδια σύριγγα, βελόνα ή άλλο εργαλείο για τη χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών με άτομο που ήδη έχει τον ιό. Από μητέρα που ήδη έχει τον ιό στο μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού, και του θηλασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα