Φάρμακα με το τσιγκέλι σε χρόνια ασθενείς

Φάρμακα με το τσιγκέλι σε χρόνια ασθενείς, διαθέτει η Αναθεωρητική Αρχή Ονομαστικών Αιτημάτων θέτοντας εν κινδύνω ανθρώπινες ζωές.

Έξι μήνες και πάλι αν! Τόσο πρέπει να περιμένουν, ή να αγωνιστούν...μάταια πολλοί ασθενείς συμπολίτες μας των οποίων η συνιστώμενη θεραπευτική αγωγή δεν περιλαμβάνεται στο κρατικό συνταγολόγιο.

Πιο έντονα επηρεαζόμενες ομάδες ασθενών είναι αυτές, που εμπίπτουν στους κλάδους ογκολογίας, νευρολογίας και ρευματολογίας, όπου έχει σημειωθεί αλματώδης πρόοδος σε ότι αφορά τις θεραπευτικές αγωγές τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο στο κρατικό συνταγολόγιο

εδώ και τρία χρόνια δεν έχει ενταχθεί κανένα νέο φάρμακο, καθιστώντας τους Κύπριους ασθενείς τους μόνους στην Ευρώπη, οι οποίοι στερούνται των νέων αυτών θεραπειών λόγω χρηματικού κόστους

Ακόμα και με καθαρά οικονομικούς όρους όμως, η άρνηση νέων, έστω ακριβών φαρμάκων κοστίζει περισσότερο μακροπρόθεσμα στο κράτος.

Οι μέχρι τώρα πρακτικές της Αναθεωρητικής Αρχής Ονομαστικών Αιτημάτων προσθέτουν στην πραγματικότητα ακόμα ένα καρφί στο σταυρό των ασθενών... υποχρεώνοντάς τους να διαλέξουν ανάμεσα στη ΜΗ αγωγή και την κακή αγωγή, γεγονός που έχει θορυβήσει και τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη, στις αμέσως επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με όλους τους εκπροσώπους των φορέων των ασθενών ούτως ώστε σε συνεργασία με Υπηρεσίες και Τμήματα του Υπουργείου Υγείας να συζητηθεί το θέμα σφαιρικότερα και να εξευρεθούν εκείνοι οι τρόποι που θα βελτιώσουν την κατάσταση.

Μέχρι να βρεθεί λύση ωστόσο, ήδη ένας ρευματοπαθής κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του όταν η Αρχή του αρνήθηκε το φάρμακο που συνταγογράφησε ο γιατρός επειδή αυτό που παρέχεται στο κρατικό συνταγολόγιο του προκάλεσε σοβαρές παρενέργειες, υποχρεώνοντάς τον να συνεχίσει την επικίνδυνη αγωγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα