Φαρ Ουέστ σε χωριό Πάφου:Φατρίες,ναρκωτικά-Η θέση Αστυνομίας

Πρωτοφανής καταγγελία για γκέτο και φατρίες που δρουν ωσάν κράτος εν κράτει έρχεται στο φως και αφορά τη μικρή κοινότητα της Κινούσας της Πάφου.

Η καταγγελία που φθάνει στο SigmaLive, αφορά, μεταξύ άλλων, υποθέσεις τραμπουκισμών και οχλαγωγίας, που έχουν άμεση διασύνδεση με υποθέσεις που εμπλέκονται και με ναρκωτικά.

Η δράση μερικών ατόμων της μικρής κοινότητας, μόλις 73 κατοίκων, φαίνεται πως

είχε λάβει ανησυχητικές διαστάσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του προηγούμενου κοινοτάρχη. Ο ίδιος ο τέως κοινοτάρχης επικοινώνησε με το SigmaLive και φέρνει στο φως επιστολές του τόσο προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Αρχηγό Αστυνομίας, αλλά και τους αστυνομικούς διευθυντές Πόλης Χρυσοχούς και Πάφου.

Στις σχετικές επιστολές αναφέρονται παράπονα για επιθέσεις από ομοχώριούς του, που προκάλεσαν πολλές φορές υλικές ζημιές αξίας χιλιάδων. Όπως αναφέρει η ίδια καταγγελία, η δράση των ατόμων αυτών δεν δίστασε να οδηγηθεί στα άκρα και να προκληθεί εσκεμμένη ζημιά στο αυτοκίνητο, που θα προκαλούσε σοβαρή οδική σύγκρουση του παραπονούμενου.

Ο παραπονούμενος συμπληρώνει, επίσης, ότι στην κοινότητα δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμευση, με αποτέλεσμα μερικοί να δρουν παράνομα και να κάνουν ό,τι θέλουν στο χωριό.

Χαρακτηριστικά, αναφέρεται στις επιστολές ότι ο ίδιος ζει έναν εφιάλτη με την κατάσταση αυτή. Τα παράπονα του εν λόγω τέως κοινοτάρχη, προκάλεσαν, όπως αναφέρει ο ίδιος, την ομάδα των ατόμων αυτών να προβούν σε αντίποινα προς αυτόν και τα μέλη της οικογένειάς του.

Απορρίπτει κατηγορηματικά η Αστυνομία ισχυρισμούς για ολιγωρία

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα για επιβεβαίωση των σχετικών πληροφοριών, η Αστυνομία, δια του Εκπροσώπου του Υπεύθυνου Τύπου του Αρχηγείου Ανδρέα Αγγελίδη, ανέφερε ότι απορρίπτονται κατηγορηματικά οι εν λόγω ισχυρισμοί για ολιγωρία.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι οι όποιες καταγγελίες που αφορούσαν μικροπαράπονα έτυχαν άμεσης επίλυσης από την Αστυνομία και ότι για συγκεκριμένο παράπονο, που αφορούσε λογομαχία, έγινε παρατήρηση από την Αστυνομία, όπως της είχε ζητηθεί.

Αναφορικά με το θέμα της ύπαρξης ναρκωτικών στην κοινότητα, όπως έχει αναφερθεί στο SigmaLive, στα πλαίσια της αξιολόγησης πληροφοριών, η ΥΚΑΝ παρακολουθεί και, μεταξύ άλλων, έχουν γίνει μέσα στο 2016 δυο έρευνες σε υποστατικά στην περιοχή, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Η Αστυνομία, εξάλλου, σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές της περιοχής, συμπληρώνεται, προβαίνει σε ελέγχους και περιπολίες όπως προβλέπεται. Η Αστυνομία, μέσω του SigmaLive, καλεί τον παραπονούμενο εάν έχει οποιοδήποτε παράπονο να αποταθεί στην Αστυνομία και να υποβάλει τα παράπονά του και εάν χρειαστεί να του παρασχεθεί η οποιαδήποτε βοήθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα