Φαίδωνος: Το πρόβλημα δεν είναι ο νόμος αλλά η εφαρμογή του

«Το πρόβλημα στην Κύπρο δεν είναι οι προτάσεις, οι νομοθεσίες και οι εισηγήσεις. Το πρόβλημα βρίσκεται στην εφαρμογή των κανονισμών και των νόμων», αναφέρει ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Σε δηλώσεις του στο Μεσημέρι και κάτι του Σίγμα, ο κ. Φαίδωνος επεσήμανε ότι οι εισηγήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για τις τ/κ περιουσίες βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση για τη διόρθωση των στρεβλώσεων, ωστόσο ο υπουργός θα πρέπει να απαιτήσει τάχιστη εφαρμογή των εισηγήσεων και να έχει αποτελεσματικούς

μηχανισμούς ελέγχου της εφαρμογής της νομοθεσίας.

Δεν μπορούν 73 λειτουργοί παγκύπρια να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά σε ένα τόσο μεγάλο όγκο περιουσιών και αιτημάτων, αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος, πέραν των όσων ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν ακόμα και περιπτώσεις όπου Ε/κ που διαμένουν στο εξωτερικό από το 1975 ή το 1976 διατηρούν στην κατοχή τους τ/κ περιουσίες. Επίσης, άτομα που έχουν αποβιώσει εδώ και 2-3 χρόνια, εξακολουθούν να διατηρούν τ/κ περιουσίες στο όνομά τους.

Ομάδα δημοτικών επιδοτών

Σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος, ο Δήμος Πάφου έχει 5300 ανείσπρακτα εντάλματα, τα οποία αφορούν μεγάλο ποσό σε πόρους, τα οποία στερούν την ευχέρεια από τον Δήμο να κάνει όσα οραματίζεται. Αυτά τα ανείσπρακτα εντάλματα υπάρχουν, μεταξύ άλλων, και λόγω μη έγκαιρης επίδοσης και είσπραξής τους.

Για τον λόγο αυτό, υπάρχει εισήγηση όπως συσταθεί μια ειδική ομάδα δημοτικών επιδοτών, όπως ανακοίνωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα