Φαίδωνος: Καθυστερεί το έργο ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων Πάφου

Στις μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζει το έργο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων Πάφου, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, προσθέτοντας πως το συγκεκριμένο έργο συνολικής δαπάνης €3 εκατ., που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ενώ θα έπρεπε να είχε συμπληρωθεί σε 12 μήνες.

Σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος, το έργο διακόπηκε χωρίς να έχει συμπληρωθεί το 50% των εργασιών που, μεταξύ άλλων, προβλέπει

την κατασκευή πεζογέφυρας πάνω από τη Λεωφόρο Αποστόλου Παύλου.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στο ΚΥΠΕ “το έργο σταμάτησε αφού το Τμήμα Δημοσίων Έργων έχει διακόψει το συμβόλαιο και ο εργολάβος απάντησε με νομικά μέτρα, εμποδίζοντας το Τμήμα να αναλάβει το εργοτάξιο”.

Αιτία της καθυστέρησης, πρόσθεσε, είναι κάποια ζητήματα οικονομικής φύσης του εργολάβου, σημειώνοντας ότι αυτό είναι το μοναδικό έργο που δεν είχε αναλάβει η Τοπική Αρχή πριν από 2,5 περίπου χρόνια ενώ κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να εξεύρουν λύση.

Στο μεταξύ προχωρούν εντατικά οι διαδικασίες για το έργο “Ψαροχώρι” που στοχεύει στην ανάδειξη του παραδοσιακού πυρήνα της Κάτω Πάφου, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Πορτίδη Λειτουργό των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάφου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Πορτίδης ανέφερε για το έργο υποβλήθηκε μία μόνο προσφορά, που ήταν αρκετά πιο ψηλή από τον προϋπολογισμό και ως εκ τούτου η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο διαπραγμάτευσης με το συγκεκριμένο προσφοροδότη.

Το έργο, με προϋπολογισμό ενός εκατομμυρίου τριακοσίων σαράντα οκτώ χιλιάδων ευρώ, ανέφερε περιλαμβάνει υπογειοποίηση των υπηρεσιών και εξωραϊσμό του ευρύτερου χώρου που εκτείνεται γύρω από τη Στήλη του Αποστόλου Παύλου αλλά και αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

Όπως είπε το έργο θα ξεκινήσει πριν το τέλος του χρόνου και θα ολοκληρωθεί περίπου σε 12 μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα