Φαίδωνος: Η αστυνομία αδυνατεί να εφαρμόσει την τάξη

Τα πυρά του εξαπέλυσε εκ νέου ο δήμαρχος της Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, σε σχέση με τη συγκάλυψη της σήψης και της διαφθοράς.

Μιλώντας στην εκπομπή "Πρωτοσέλιδο" του Σίγμα, ο κ. Φαίδωνος, επεσήμανε ότι πρέπει να στηθούν οι σωστοί μηχανισμοί και οι ανάλογες νομοθεσίες για την πάταξη φαινομένων διαφθοράς.

Αναφέρθηκε εκ νέου στην αδυναμία της αστυνομίας να εφαρμόσει την τάξη, λέγοντας ότι υπάρχει αδυναμία εκ μέρους της να δράσει δυναμικά στα κυκλώματα της μίζας, των φατριών του κολάρου και της γραβάτας.

Τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί αξιωματούχοι σε

σημαντικές θέσεις είτε στην ανώτερη γραφειοκρατία είτε στην πολιτική ζωή του τόπου που γνωρίζουν υποθέσεις με μίζες οι οποίοι συγκαλύπτουν και συγκαλύπτονται.

Αστυνομία: Mας προσβάλλει ο Δήμαρχος Πάφου

Σημειώνεται ότι μετά και τις χθεσινές καταγγελίες του κ. Φαίδωνος στην κρατική τηλεόραση σε σχέση με την πιθανή δωροδοκία αξιωματούχων του Δήμου Αραδίππου για αδειοδότηση κτιρίου που χρησιμοποιεί Αμερικανική εταιρεία, η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων θεωρεί ατυχείς και προσβλητικές τις τοποθετήσεις του, προς όλο το Σώμα.

"Ο κ. Φαίδωνος καταφέρθηκε εναντίον της Αστυνομίας με απρεπείς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς. Η Αστυνομία διαχρονικά έχει αποδείξει τις ικανότητές της, εξού και οι συνεχείς επιτυχίες σε διάφορες σοβαρές υποθέσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία κυρίως χρόνια.

Λανθασμένοι χειρισμοί και μεμονωμένα κρούσματα διαφθοράς δεν πρέπει να ισοπεδώνουν το έργο που επιτελείται και έχουμε ξεκάθαρα δηλώσει τη βούληση της ηγεσίας της Αστυνομίας για πάταξη αυτών των φαινομένων και εργαζόμαστε προ την κατεύθυνση αυτή.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας, για να δοθούν κάποια στοιχεία (έστω προφορικά), εντούτοις ο κ. Φαίδωνος εξακολουθεί να αρνείται και να επιμένει να τοποθετείται δημόσια κατηγορώντας μάλιστα την Αστυνομία για κωλυσιεργία αλλά και συγκάλυψη.

Επί τούτου, να αναφέρουμε ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη αλλά και χθες επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Πάφου ο μέχρι πρότινος Αστυνομικός Διευθυντής και νυν Βοηθός Αρχηγός κ. Κουσιουμής με σκοπό να του δώσει έστω και προφορικά κάποια στοιχεία έτσι ώστε να μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διερεύνηση. Αντί τούτου ο κ. Φαίδωνος προτίμησε να υποδείξει στον κ. Κουσιουμή ότι υπάρχουν στοιχεία από τις δηλώσεις του στα ΜΜΕ τα οποία και μπορούμε να αξιοποιήσουμε.

Η Αστυνομία αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη υπόθεση με κάθε σοβαρότητα σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία, έχοντας πάντα κατά νου το αυτονόητο που πηγάζει από τον νόμο της διερεύνησης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος και την προσαγωγή των υπόπτων ενώπιον δικαιοσύνης".

Keywords
Τυχαία Θέματα