Φαχρετίν Αλτούν: Αδιαπραγμάτευτο το ζήτημα τρομοκρατίας για Τουρκία

Το θέμα της τρομοκρατίας είναι αδιαπραγμάτευτο για την Τουρκία, τόνισε ο διευθυντής επικοινωνίας της χώρας καθώς η προσπάθεια της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ συνεχίζεται.

«Η Σουηδία πρέπει να κάνει μια συγκεκριμένη και μόνιμη αλλαγή πολιτικής για την τρομοκρατία», έγραψε την Κυριακή ο Fahrettin Altun σε άρθρο στη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter.

«Η έκδοση τρομοκρατών στην Τουρκία και η αποτροπή τρομοκρατικών οργανώσεων από το να δρουν στο σουηδικό έδαφος είναι απαραίτητη

προϋπόθεση», πρόσθεσε.

Ο Altun τόνισε ότι εάν δεν αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες της Άγκυρας, δεν θα υπάρξει τρόπος να «πειστεί» η χώρα να αποδεχτεί την ένταξη των δύο σκανδιναβικών εθνών στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας: «Η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία».

«Τώρα, υπάρχει μια Τουρκία που προστατεύει τα συμφέροντά της πάση θυσία και απαιτεί ομοιόμορφες σχέσεις με κάθε συνομιλητή σε κάθε πλατφόρμα. Όλοι πρέπει να συνηθίσουν αυτό το γεγονός», υποστήριξε.

Στα τέλη Μαΐου, η Τουρκία φιλοξένησε διαβουλεύσεις με σουηδικές και φινλανδικές αντιπροσωπείες στην Άγκυρα σχετικά με τις αιτήσεις τους στο ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι οι συναντήσεις δεν ήταν "στο επιθυμητό επίπεδο".

Keywords
Τυχαία Θέματα