Εξυπνάδα, σωστές αποφάσεις και επί τόπου καθαρό μυαλό

Η Μπεϊτάρ είναι σαφώς πιο ισχυρή από την Μπάναντς και στην Ομόνοια το γνωρίζουν πολύ καλά.

Οπότε είναι αυτονόητο πως για να βάλει βάσεις πρόκρισης το «τριφύλλι» στο Ισραήλ θα πρέπει να παίξει καλύτερα και από τα δύο παιχνίδια με τους Αρμένιους. Αν πάρουμε ως δείγμα γραφής το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπάναντς, η Ομόνοια συμπεριφέρθηκε σωστά για 45 λεπτά (από το 20' μέχρι το 65’) και στο υπόλοιπο διάστημα είχε προβλήματα. Στο Ισραήλ το διάστημα θετικής παρουσίας πρέπει σχεδόν να αυξηθεί χρονικά και ποιοτικά. Είναι ένας

αγώνας, όπου η Ομόνοια πρέπει να συνδυάσει πολλά στοιχεία για να πάρει το ποθητό αποτέλεσμα. Δύο θα είναι οι άξονες. Να περιορίσει τους κινδύνους, ώστε να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό τις πιθανότητες να δεχτεί γκολ και την ίδια στιγμή να έχει την ευχέρεια να γίνεται επικίνδυνη και να φτιάξει φάσεις για γκολ.


-Ο τρόπος που θα αντιμετωπίσει το παιχνίδι. Σίγουρα το σκάουτινγκ παίζει ρόλο, ώστες να εκτιμήσεις την αντίπαλο, να μην υποτιμήσεις ή και υπερεκτιμήσεις οποιοδήποτε στοιχείο της Μπεϊταρ. Λογικά σε τέτοιες περιπτώσεις, ο φιλοξενούμενος είναι πιο επιφυλακτικός. Δίνει χώρο και περιμένει. Αυτό έχει φυσικά τα όριά του και είναι σημαντικό το πόσο σωστά μετράς την ώρα του αγώνα, τη δύναμη και το πλάνο του, ώστε να κρίνεις πότε θα πάρεις πρωτοβουλίες. Η Ομόνοια θα πρέπει και να επιτεθεί, αφού κάθε γκολ έχει διπλό όφελος. Είναι θέμα καθαρά κοουτσαρίσματος. Ο Κάρβερ το ψάχνει, δουλεύει από τον πάγκο. Δεν είναι εύκολο το έργο του Άγγλου, αφού ορθά όπως είπε και ο ίδιος, η Ομόνοια είναι νέα ομάδα και όλοι ακόμη ψάχνονται.
- Η διάταξη. Το 4-4-2, έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά και σοβαρά μειονεκτήματα, όπως είναι η Ομόνοια αυτή τη στιγμή. Σίγουρα με τον Κλέιτον στην 11άδα, το σχήμα με δύο χαφ δείχνει να μη βολεύει. Ο Βραζιλιάνος έδειξε πως είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας και σίγουρα θα είναι όπλο στην προσπάθεια της Ομόνοιας, Όμως στο 4-4-2 θα πρέπει να επωμιστεί μεγάλο κομμάτι στο μαρκάρισμα και αυτό στην κατάσταση που βρίσκεται μάλλον θα την επηρεάσει αρνητικά. Το 4-2-3-1 φαντάζει πιο βολικό.
- Οι επιλογές ατόμων. Ο Νασιμέντο προορίζεται να μπει άμεσα στα βαθιά και η χρησιμοποίησή του στην 11άδα σημαίνει επιλογή Παντελιάδη στο αριστερό άκρο (στη φυσική του θέση) και προώθηση του Μαργκάσα στα χαφ. Την ίδια ώρα, αφού έχει καθαρή εικόνα για την κατάσταση Μπαντιμπαγκά, ο Κάρβερ θα πρέπει να αποφασίσει για τους δύο του ακραίους του. Λογικά, μόνος σίγουρος είναι ο Αγκάεφ, που ξέρει απ' έξω και ανακατωτά τον αντίπαλο και τις συνθήκες. Παράλληλα είναι και αποφάσεις που αφορούν την παραμονή κάποιων παικτών στην 11άδα, αλλά και την εμπλοκή άλλων νεοφερμένων όπως ο Τουρέ.
- Καθαρό μυαλό και δύναμη. Οι προσωπικές μονομαχίες, το σωστό πρέσιννκ που θα «μαγκώσει αντιπάλους» και θα κλείσει χώρους, τα κλεψίματα και η σωστές πάσες θα είναι βασικότατα συστατικά στη συνταγή της επιτυχίας. Πάνω από όλα η Ομόνοια θα θέλει καθαρό μυαλό και αποφυγή λαθών. Άλλωστε όλες της οι αναποδιές στην Ευρώπη ήρθαν από σοβαρά λάθη. Δεν είναι μόνο τα λάθη στην άμυνα. Στοιχίζουν πολύ, αλλά στοιχίζουν επίσης αρκετά μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία, μία εύκολη ασίστ που δεν βγήκε κτλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα