Έξω φρενών ο Π. Κληρίδης για το θέμα της ΕΠΑ

Έξω φρενών για την ελαφρύτητα με την οποία διαστρεβλώνονται σοβαρά νομικά θέματα, παρουσιάστηκε ο τέως Γενικός Εισαγγελέας.

Ο Πέτρος Κληρίδης με παρέμβασή του στο Μεσημέρι και Κάτι στο Σίγμα, χαρακτήρισε εκπληκτικό το γεγονός ότι η Βουλή κάλεσε ή επέτρεψε στον τέως Πρόεδρο της ΕΠΑ Κωστάκη Χριστοφόρου να έρθει τέσσερα χρόνια μετά και να λέει ότι υπήρχε διαπλοκή της Νομικής Υπηρεσίας με δικηγόρους των εταιρειών πετρελαιοειδών για να

ακυρωθεί απόφαση του Ανώτατου.

Ο Πέτρος Κληρίδης εξέφρασε έκπληξη και για τη δήλωση του Προέδρου της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Την ίδια ώρα, η Νομική Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι προκαλεί έκπληξη η επιπολαιότητα με την οποία διαστρεβλώνονται σοβαρά νομικά θέματα.

«Από τη στιγμή που εγείρεται θέμα νόμιμης συγκρότησης ή σύνθεσης του οργάνου που έλαβε την απόφαση, είναι αυτονόητο και καλά νομολογημένο, ότι προέχει η εξέταση αυτού του θέματος, κατά προτεραιότητα παντός άλλου. Εάν έπασχε για οποιονδήποτε λόγο η συγκρότηση και / ή σύνθεση του οργάνου, τότε αναπόφευκτα θα έπασχε και θα θεωρείτο παράνομη και η οποιαδήποτε απόφαση λήφθηκε από το όργανο τούτο», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας.

Πάντως, για το ίδιο θέμα, δηλαδή την προσυνεννόηση στις τιμές των πώλησης των καυσίμων, η νυν πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού Λουκία Χριστοδούλου δήλωσε πως η επιτροπή βρίσκεται κοντά σε νέα απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα