Εξηγήσεις για δάνειο του Παν. Κύπρου ζητά ο Γενικός Ελεγκτής

Με διαδικασίες οι οποίες συγκρούονται με τη νομοθεσία φαίνεται να έγινε η σύναψη δανείου μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αυτό σημειώνεται από τον Γενικό Ελεγκτή, σε επιστολή την οποία εξασφάλισε το SigmaLive με αποδέκτη τον Υπουργό Οικονομικών.

Το δάνειο, ύψους 162 εκ. ευρώ, δόθηκε για σκοπούς επέκτασης και ανάπτυξης των κτηριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Όπως ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναφέρει στην επιστολή του, στις 27 Ιανουαρίου 2015, σε συζήτηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, αναφέρθηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, ότι η Κυβέρνηση έχει συνάψει δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το ποσό των 162 εκ. ευρώ με περίοδο αποπληρωμής τα 27 χρόνια.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ζητεί από τον Υπουργό Οικονομικών ενημέρωση για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη σύναψη του δανείου και κατά πόσο και με ποιο τρόπο τηρήθηκαν οι πρόνοιες του περί της Δημοσιονομικής Ευθύνης και του Δημοσιονομικού Πλαισίου Νόμου, καθώς και του περί της Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους Νόμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε η Ελεγκτική Υπηρεσία από το Υπουργείο Οικονομικών, η διαδικασία που ακολουθήθηκε συγκρούεται με τις πιο πάνω νομοθεσίες, χωρίς μάλιστα εκ των προτέρων ενημέρωση της Βουλής όπως προβλέπεται και όπως ρητά καθορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.

«Σημειώνοντας ότι το θέμα που εγείρουμε δεν αφορά το δάνειο αυτό καθ’ αυτό, αλλά την προσήλωση σε νομοθετικά καθορισμένες διαδικασίες εξασφάλισης δανείων, παρακαλώ όπως έχουμε τα σχόλια σας», καταλήγει η επιστολή του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή κοινοποιείται και στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, τη Γενική Λογίστρια του Κράτους και τον Προϊστάμενο του Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Follow @zannettosn !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Keywords
Τυχαία Θέματα