Εξέλιξη με το Γουλβς-Ολυμπιακός!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τις τελευταίες εκτιμήσεις για το πότε θα γίνει η ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς.

Δεδομένο δεν είναι τίποτα αυτή την στιγμή. Ουδείς, άλλωστε, γνωρίζει αν και πότε ακριβώς θα ξαναπαιχτεί ποδόσφαιρο. Ούτε στην UEFA δεν ξέρουν-κι αυτοί τις εξελίξεις με την πανδημία περιμένουν.

Πλάνα,

όμως, κάνουν. Σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα, ώστε να είναι έτοιμοι. Δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς, αφού κάποια στιγμή, Θεού θέλοντος, η ζωή θα συνεχιστεί, μαζί και το ποδόσφαιρο. και στον σχεδιασμό τους υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα εναλλακτικά σενάρια. Χωρίς δε να μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το τι θα ισχύσει, το εναλλακτικό σενάριο που αυτή την στιγμή φαίνεται να προκρίνεται από τους αρμόδιους της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι ένα:

Να ξεκινήσουν πρώτα τα εθνικά πρωταθλήματα, τέλη Μάη με αρχές Ιούνη, να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα γύρω στα μέσα Ιούλη κι αμέσως μετά να αρχίσουν τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα λιγκ, με προοπτική να γίνουν οι τελικοί των ευρωπαϊκών διοργανώσεων το αργότερα μέχρι τις 15 Αυγούστου, ενδεχομένως με μονά παιχνίδια στα προημιτελικά και τα ημιτελικά, ακόμη και σε μορφή final 4 η, final 8!

Σε μία τέτοια περίπτωση, που επαναλαμβάνω αυτή την στιγμή φαντάζει η πιο πιθανή σύμφωνα με το πλάνο της UEFA, η ρεβάνς Γουλβς-Ολυμπιακός στην Αγγλία θα γίνει τέλη Ιουλίου! Στις 23 η, στις 30 Ιουλίου! Όπως δηλαδή πέρσι ο Ολυμπιακός ξεκινούσε την ευρωπαϊκή πορεία του με τα πρώτα προκριματικά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν στις 24 και 31 Ιουλίου, έτσι τώρα να παίζει με τη Γουλβς για τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ!

Τι σημαίνει αυτό; Αν μεν διεξαχθούν κανονικά τα πλέϊ οφ στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός θα έχει παίξει τα δέκα αυτά παιχνίδια και μετά από περίπου ένα δεκαήμερο θα πάει στην Αγγλία να παίξει κεκλεισμένων των θυρών με τη Γουλβς τη ρεβάνς του 1-1 στο Καραϊσκάκη, με τη Γουλβς επίσης να έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις της στο αγγλικό πρωτάθλημα. Αν δεν παιχτούν τα πλέϊ οφ στην Ελλάδα, τότε λογικά ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει μέσα Ιουνίου προετοιμασία για τη νέα σεζόν, παίζοντας όμως πρώτα τα τελευταία παιχνίδια του για τη νυν σεζόν!

Τι θα γίνει, όμως, με τα προκριματικά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ για την επόμενη σεζόν; Εδώ τα σενάρια είναι δύο. Το πρώτο λέει ότι θα περιοριστούν οι προκριματικοί γύροι (π.χ. με μονά παιχνίδια) και θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Και το δεύτερο λέει ότι θα μείνουν ως έχουν, απλά θα αρχίσουν αρχές Αυγούστου, παράλληλα δηλαδή με την ολοκλήρωση των φετινών διοργανώσεων (!), υπό την έννοια ότι δεν θα επηρεάζονται, αφού οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος τουλάχιστον στους δύο πρώτους γύρους δεν έχουν υποχρεώσεις για τη φετινή σεζόν.

Η ουσία είναι ότι αυτή την στιγμή ξεχνάμε την προηγούμενη εκτίμηση που ήθελε το Γουλβς-Ολυμπιακός τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου κι έχουμε στο μυαλό μας ότι πάει για τέλη Ιουλίου, μετά τις 15-20 Ιουλίου, και δη προς την τελευταία εβδομάδα του μήνα!

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα