Ευρωβουλευτής Πρασίνων κατά EastMed-Ισραήλ για «γενοκτονία» στη Γάζα (VID)

Την έντονη αντίθεσή του για το γεγονός ότι ο αγωγός EastMed  έχει συμπεριληφθεί στην λίστα έργων κοινού ενδιαφέροντος (PCI) της Κομισιόν εξέφρασε ο Ιρλανδός Ευρωβουλευτής των Πρασίνων και πρόεδρος του European Forum for Renewable Energy Sources, Ciarán Cuffe .

Σε τοποθέτησή του διασυνδέει την υποστήριξη προς τον αγωγό ΕastMed ως υποστήριξη προς το Ισραήλ το οποίο κατηγορεί για γενοκτονία εναντίων των Παλαιστινίων.

Ακολουθεί

η παρέμβασή του

No EU money for genocide: the EU-Israel gas deal must be shut down.

The proposed EastMed pipeline will pump gas from Gaza to Europe while Palestinians have no access to fuel. pic.twitter.com/AB8jBA3vgY

— Ciarán Cuffe (@CiaranCuffe) February 15, 2024

«Είναι ντροπή που αυτό το έργο δεν έχει αφαιρεθεί από την λίστα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα. Αγαπητέ Επίτροπε μιλήσατε για την απώλεια αθώων ανθρώπινων ζωών που άρχισε πριν 2 χρόνια όταν η Ρωσία με την δολοφονική πρόθεση εισέβαλε την Ουκρανία.  Ωστόσο τους τελευταίους 4 μήνες βλέπουμε την απώλεια δεκάδων χιλιάδων αθώων ζωών στην Γάζα και πρέπει να αντιδράσουμε. Ειδικά όταν το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης  λέει πως υπάρχει πρόθεση για διάπραξη γενοκτονίας από το κράτος του Ισραήλ. Το αν στέλνουμε περισσότερα χρήματα στην Κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνδράμουμε στις συνεχιζόμενες σφαγές που βλέπουμε εκεί,

Αυτός ο αγωγός θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη το οποίο θα εξορυχθεί από τις ακτές της Γάζας σε μια ανευ προηγούμενου απαξίωση για τους Παλαιστινίους οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε καύσιμα και ηλεκτρισμό. Φυσικό αέριο το οποίο ντροπιαστικά θα βγει από ευρωπαϊκές εταιρείες όπως η ΕΝΙ πο έλαβαν άδειες από την ισραηλινή Κυβέρνηση.

Πιστεύω ότι η υποστήριξη της Επιτροπής για αυτό το έργο καθώς και η συνεχιζόμενη αποτυχία για αναβολή της Συμφωνίας Ευρω-Ισραηλινής Συνεργασίας μεγαλώνει την συνενοχή μας για τις ενέργειες του Ισραήλ στην Γάζα  και δημιουργεί ένα ρίσκο ασφάλειας για του ευρωπαίους πολίτες. Πιστεύω ότι η λίστσα PCI πρέπει να απορριφθεί όσο συμπεριλαμβάνεται μέσα ο EastMed . Επομένως μπορείτε να επιβεβαιώσετε λήφθηκε  υπόψιν οποιοδήποτε ανθρώπινο κριτήριο πριν από τον καταρτισμό της λίστας.   

Keywords
Τυχαία Θέματα