Ευρωβουλευτής Χριστοφόρου: "Για ανταλλάγματα διψά η Τουρκία"

Η Τουρκία εκμεταλλεύεται και χρησιμοποιεί το προσφυγικό για να λάβει ανταλλάγματα οικονομικά ή άλλα που έχουν σχέση με την ενταξιακή της πορεία, κάτι που είναι ανήθικο και απαράδεκτο, δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εγκαινίων της αίθουσας κειμηλίων «Γλαύκος Κληρίδης» στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, ο κ. Χριστοφόρου τόνισε πως ούτε τα κριτήρια σε σχέση με την ευρωπαϊκή πορεία μπορούν να αλλάξουν αλλά ούτε η αποφασιστική στάση του κόμματος του μπορούν να αλλάξουν. Όπως ανέφερε και είχε δηλώσει και ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου,

δεν πρέπει να λησμονεί η Ευρώπη τον ύποπτο και ύπουλο ρόλο που διαδραμάτισε για την αστάθεια στην περιοχή η Τουρκία και τη δημιουργία του προσφυγικού.

Προϋπολογισμός ΕΕ- Αγνοούμενοι

Ο κ. Χριστοφόρου είπε στη συνέχεια πως συμμετείχε στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις τελικές διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο και την Επιτροπή για τον τελικό προϋπολογισμό της ΕΕ. Οπως είπε, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις έγινε κατορθωτό να προστατευθούν συγκεκριμένα κονδύλια που αφορούν και την Κύπρο και έχουν να κάνουν με την απασχόληση των νέων, την αναπτυξιακή πολιτική και τα θέματα καινοτομίας και έρευνας. Αυτό που είναι σημαντικό, σημείωσε, με τη βοήθεια της Μόνιμης Αντιπροσωπείας έγινε κατορθωτό να εξασφαλιστεί ένα επιπρόσθετο κονδύλι 2 εκ ευρώ για τους αγνοούμενους ώστε να επιταχυνθούν οι έρευνες για την εξακρίβωση της τύχης τους.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα