Ευγνωμοσύνη στη Ρωσία από τον ΠτΔ για το κυπριακό

Την ειλικρινή και βαθιά ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου στη σταθερή θέση αρχών που τηρεί η Ρωσία σε ό,τι αφορά το Κυπριακό εξέφρασε το βράδυ του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τελώντας τα εγκαίνια του 10ου Κυπρο-Ρωσικού Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στο

δημοτικό κήπο της Λεμεσού.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως το Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ δεν έχει εδραιωθεί μόνο ως ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στην Κύπρο, αλλά και ως μια γιορτή για τους σταθερούς και μακρόχρονους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δυο χωρών, σημειώνοντας πως «Κύπρος και Ρωσία μοιράζονται μια ιστορική σχέση που χαρακτηρίζεται από ειλικρινή φιλία και αμοιβαίως επωφελείς συνεργασίες» σε πολλούς τομείς, περιλαμβανομένων των τομέων της οικονομίας, των επενδύσεων, του εμπορίου και του τουρισμού.

Κάλεσε τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στάνισλαβ Οσάτσι να διαβιβάσει στον Πρόεδρο Πούτιν τα αισθήματα φιλίας και τις καλύτερες του ευχές για πρόοδο και ευημερία στο λαό της Ρωσίας, ενώ υπέδειξε πως οι δύο χώρες βρίσκονται σε ένα ουσιαστικό και καρποφόρο διάλογο μεταξύ τους, με στόχο την αμοιβαίως επωφελή συνεργασία και συντονισμό.

«Είναι κοινή πρόθεση και επιθυμία των Κυβερνήσεων των χωρών μας να συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε και να εμπλουτίζουμε τους πολυεπίπεδους δεσμούς μας προς όφελος της παραδοσιακής φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ του κυπριακού και του ρωσικού λαού», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και αναφέρθηκε στις δύο πρόσφατες επισκέψεις του στη Ρωσική Ομοσπονδία, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε «σημαντικές και παραγωγικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο Πούτιν και τη Ρωσική Κυβέρνηση».

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στη σταθερή θέση αρχών που τηρεί η Ρωσία σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας την ειλικρινή και βαθιά ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου.

Υπενθυμίζοντας το μεγάλο αριθμό Ρώσων που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο ή και που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο νησί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη του για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους, ειδικά σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τους διοργανωτές του Φεστιβάλ: την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα τον Πρέσβη Οσάτσι, το Σύνδεσμο Φιλίας Κύπρου-Ρωσίας, το Δήμο Λεμεσού και τη ρωσική εφημερίδα Vestnik Kipra.

Το διήμερο φεστιβάλ αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 12.000 επισκέπτες από όλη την Κύπρο, ενώ θα φιλοξενήσει 1500 καλλιτέχνες από Κύπρο και Ρωσία. Συγκεκριμένα, από τη Ρωσία θα ταξιδέψουν συνολικά 150 καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους και το διάσημο ρωσικό συγκρότημα Fabrika.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς από Ρωσία και Κύπρο, καθώς και συναυλίες από δημοφιλείς τραγουδιστές των δύο χωρών, που θα εναλλάσσονται στις σκηνές, με αποκορύφωμα την εμφάνιση της Ελευθερίας Ελευθερίου και του Νίκου Γκάνου, το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 21:00.

Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε πρωτότυπες δραστηριότητες, όπως ο αγώνας δρόμου με τακούνια, ο διαγωνισμός διακόσμησης ματριόσκας με μπογιά, διάφορες εκδηλώσεις για παιδιά, εκθέσεις Κυπρίων και Ρώσων καλλιτεχνών και επιμορφωτικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα