Έβγαλε χαρακτήρα η ΑΕΚ

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Επικράτησε της Λάρισας εκτός έδρας με 2-1

Με σούπερ Πλατέλλα που σκόραρε δύο φορές, η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και παρά το γεγονός ότι έπαιξε 20' με δέκα παίκτες (κόκκινη Γκάλο), νίκησε 2-1 στη Λάρισα, επέστρεψε στις νίκες και ξαναβρίσκει την ηρεμία της!

Σαν πραγματική ΑΕΚ -ομάδα δηλαδή που θέλει από το πρώτο λεπτό να δείξει ποιος είναι το αφεντικό-

ήθελε να μπει στο ματς η «Ένωση». Και το κατάφερε απρόσμενα γρήγορα… Πριν καν ιδρώσει η πρώτη φανέλα, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν βρει το πολυπόθητο γρήγορο γκολ, χάρη σε όμορφο συνδυασμό κι ακόμα πιο όμορφο (και μάλιστα με το αριστερό) σουτ του Πλατέλλα.

Κι αφού ο Ανέστης τους γλίτωσε -κάνοντας την απόκρουση της σεζόν ώς τώρα σε κεφαλιά του Ναζλίδη- προσπάθησαν να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ. Και στο 30ό λεπτό, εκείνη ήταν που έφτασε ξανά στο γκολ. Όταν ο Πλατέλλας ευνοήθηκε από κόντρα και διπλασίασε άνετα τα τέρματά του.

Στο 33', πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσουν οι δύο ομάδες ότι το σκορ είναι στο 0-2, η Λάρισα ξαναμπήκε στον αγώνα! Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε η λάθος αντίδραση των Ανέστη-Τσιγκρίνσκι-Γιόχανσον, με τον τερματοφύλακα να αργεί να βγει στη... μικρή περιοχή, με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Ναζλίδης και να κάνει το 1-2.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, στο 48', οι Μάνταλος και Αραβίδης δεν κατάφεραν να κάνουν το 1-3 για την Ενωση, η οποία -με τον Αλμέιδα αντί του Χριστοδουλόπουλου από το 52'- θα μπορούσε και στα επόμενα λεπτά να κλειδώσει το τρίποντο, απειλώντας και στο 61' με τον Πλατέλλα που πήγε για το χατ-τρικ βλέποντας εκτός θέσης τον Καβουσάκη, αλλά αστόχησε. Ο Άγγελος Αναστασιάδης άρχισε τις αλλαγές, ο Κετσπάγια ακολούθησε με την είσοδο του Λαμπρόπουλου αντί του Πλατέλλα και στο 72' η αριθμητική ισορροπία άλλαξε...

Ο Γκάλο είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα φάουλ στο κέντρο, η ΑΕΚ έμεινε με 10 παίκτες και κάπως έτσι γύρισε πίσω για να κρατήσει το σκορ. Για να συμβεί αυτό, απέναντι σε μια Λάρισα που ανέβηκε και πίεσε, χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του Ανέστη -με το ένα χέρι- στο σουτ του Ουρτάδο στο 80', με τον Κετσπάγια να βάζει τον Μπακάκη αντί του Αραβίδη, να γυρνάει το σύστημα σε 4-4-1 και να κλειδώνει το σημαντικό, βαθμολογικά και ψυχολογικά, τρίποντο για την ΑΕΚ.

Δευτερόλεπτα μετά τη λήξη, όμως, η Ενωση έχασε για το επόμενο ματς τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Κομίνη για μια αψιμαχία με τον Γιοβάνοβιτς, που επίσης πήρε κίτρινη...

Λάρισα: Καβουσάκης, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Γκόλιας, Ρέντζας, Κόντορ, Αναστασόπουλος (64' Ουρτάδο), Φατιόν (56' Ντέλετιτς), Ναζλίδης, Ντοντό, Αβραάμ.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας, Πλατέλλας (69' Λαμπρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (52' Αλμέιδα), Αραβίδης (87' Μπακάκης).

Keywords
Τυχαία Θέματα