Έβδομος Υπουργός στη Βολιβία θετικός στον κορωνοϊό, στην εντατική ο ΥΠΟΙΚ

Άλλος ένας υπουργός της βολιβιανής κυβέρνησης, ο έβδομος κατά σειρά, βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, με αποτέλεσμα πάνω από το ένα τρίτο του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και η μεταβατική Πρόεδρος Ζανίν Ανιες να έχουν πλέον προσβληθεί από την Covid-19.

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανάπτυξης, Χοσέ Αμπελ Μαρτίνες, είναι ασυμπτωματικός και θα παραμείνει σε απομόνωση, όπως απαιτεί το πρωτόκολλο. Θα συνεχίσει ωστόσο να εργάζεται από το σπίτι του. Από τον νέο κορωνοϊό έχουν προσβληθεί επίσης οι Υπουργοί Προεδρίας, Υγείας,

Εξωτερικών, Ορυχείων, Υδρογονανθράκων και Οικονομίας και Δημόσιων Οικονομικών.

Ο Μαρτίνες αντικαθιστούσε εδώ και πέντε ημέρες τον Υπουργό Οικονομίας Οσκαρ Ορτίς ο οποίος από την Τετάρτη νοσηλεύεται στην εντατική. Ο Υπουργός Εσωτερικών Αρτούρο Μουρίγιο είπε την Πέμπτη σε μια τοπική εφημερίδα ότι ο Ορτίς "πεθαίνει". Την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αλβαρο Κοίμπρα γνωστοποίησε ότι είχε προσβληθεί "πριν από λίγο καιρό" αλλά ήταν ασυμπτωματικός.

Μέχρι σήμερα στη Βολιβία, μια χώρα 11 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί 54.156 κρούσματα και 1.984 θάνατοι, με βάση τα επίσημα στοιχεία.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 1.163 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 34.177 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στη χώρα που έχει υποστεί το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από τον κορωνοϊό έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα συνολικά 76.688 θάνατοι επί συνόλου 2.046.328 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας θεωρεί υποτιμημένα σε σημαντικό βαθμό τα στοιχεία που ανακοινώνονται από τις βραζιλιάνικες υγειονομικές αρχές.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε 736 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 7.257 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα φθάνει ως τώρα τους 38.310 νεκρούς επί συνόλου 331.298 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος στην πραγματικότητα από τα κρούσματα που έχουν διαγνωστεί, καθώς γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Για πρώτη φορά, 1 εκατ. κρούσματα σε 100 ώρες σε όλο τον κόσμο

Πάφος: Είδε αστυνομικούς και τράπηκε σε φυγή- Καταδίωξη και σύλληψη 36χρονου

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters    

Keywords
Τυχαία Θέματα