Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό στο όχημα της μάνας του Φαίδωνος

Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα στο όχημα της μητέρας του Δημάρχου Πάφου.

Η Αστυνομία Πάφου τέθηκε σε άμεση κινητοποίηση μετά από πληροφορία για έκρηξη σε όχημα στις 04:05 τα ξημερώματα ανήμερα των Χριστουγέννων που ήταν σταθμευμένο επί της οδού Αμαλιάδος. Μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου μετέβησαν στην σκηνή και από επιτόπιες εξετάσεις που διενήργησαν διαπίστωσαν ότι το όχημα είναι ιδιοκτησίας της Κοραλίας Φαίδωνος 66 ετών , μητέρας του Δημάρχου Πάφου και

αυτό ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή κάτω από την οικία της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το αυτοκίνητο έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Ο εκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος φαίνεται να τοποθετήθηκε κάτω από το μπροστινό μέρος του οχήματος.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Πάφου επιβεβαίωσε και ο ίδιος ότι το όχημα ανήκει στη μητέρα του και μας ανέφερε ότι θα επανέλθει με δήλωση.

Στο twitter ανάρτησε φωτογραφία με το όχημα.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ και εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Πάφου, Μιχάλης Ιωάννου ανέφερε τα ακόλουθα:

«Σήμερα γύρω στις τέσσερις το πρωί σημειώθηκε έκρηξη σε αυτοκίνητο το οποίο ανήκει σε 66χρονη από την Πάφο και το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στην κατοικία της στην οδό Αμαλιάδος στην Πάφο. Συνεπεία της έκρηξης το μπροστινό μέρος του οχήματος καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ ζημιές έχουν προκληθεί και στην κατοικία. Από τις προκαταρτικές εξετάσεις των πυροτεχνουργών φαίνεται ότι η έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδια βόμβα η οποία περιείχε εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος. Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή έχει αποκλείσει την σκηνή στην οποία γίνονται επιστημονικές εξετάσεις και παράλληλα λαμβάνονται καταθέσεις από κατοίκους της περιοχής στην προσπάθεια για εξιχνίαση της υπόθεσης».

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και φρουρείται ενώ στο μέρος έσπευσαν και πυροτεχνουργοί για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με την λήψη καταθέσεων από κατοίκους της περιοχής και με την συλλογή τεκμηρίων με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών και στην προσπάθεια της εξιχνίασης της υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα