Εuroleague: Πέρασε και από την Πόλη o Oλυμπιακός

Ο Ολυμπιακός... έπαιξε με τη φωτιά, αλλά νίκησε κούραση, απουσίες και Εφές (61-58) και θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή της Euroleague. Μεγάλα σουτ από Παπαπέτρου-Σπανούλη, δεύτερο φετινό «διπλό» στην Πόλη.

H υπερπροσπάθεια στο ματς με την ΤΣΣΚΑ

και οι απουσίες που υπήρχαν σε ακόμη ένα παιχνίδι έκαναν τον Ολυμπιακό να μοιάζει «άδειος» στην έδρα της ουραγού μα διψασμένης για μία νίκη, Εφές. Το ματς έγινε θρίλερ, αλλά η ομάδα του Σφαιρόπουλου τα κατάφερε όπως είχε κάνει και κόντρα στην Φενέρμπαχτσε πριν από λίγες εβδομάδες.

Αυτό ήταν το πέμπτο φετινό «διπλό» των «ερυθρολεύκων» που παραμένουν στην κορυφή της Euroleague με ρεκόρ 11-3, τη στιγμή που η ομάδα του Αταμάν είναι σταθερά κολλημένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (3-11).

Τα τέσσερα «ερυθρόλευκα» λάθη σε διάστημα 3' έμοιαζαν ανησυχητικό σημάδι, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν σκληρός στην άμυνα και η Εφές επιπόλαιη στην επίθεση με αποτέλεσμα το γρήγορο 4-7. Ο Ρόμπερτς είχε «ζεσταθεί» (7π., στο 10'), ο Τόμπσον διαμόρφωσε διψήφια διαφορά (7-17) και η πρώτη περίοδος έκλεισε με +8 για τους φιλοξενούμενους (9-17).

Η Εφές είχε μεγαλύτερη ποικιλία επιθετικά στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά ο Τόμπσον είχε τις απαντήσεις για τον Ολυμπιακό και η διαφορά έμενε στα ίδια επίπεδα (16-24, στο 14'). Το τουρκικό σερί 6-0 δεν ανησύχησε τους παίκτες του Σφαιρόπουλου κι ο Παπαπέτρου το σταμάτησε με τρίποντο. Η άμυνα αλλαγών που επέλεξε ο Αταμάν τιμωρήθηκε δύο φορές από τον ΜακΛιν στο low post και το ημίχρονο έληξε με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τον έλεγχο (25-33).

Με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε το ματς, ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός: επτά λάθη σε χρόνο... μηδέν επέτρεψαν στην Εφές να ροκανίσει τη διαφορά και ο ΜακΚόλουμ σκόραρε για το 36-37, στο 26'. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να συνέλθουν έγκαιρα με καλή άμυνα και κράτησαν το προβάδισμα, ολοκλήρωνοντας την τρίτη περίοδο με 39-45.

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου όμως δυσκολεύονταν να βρουν σκορ, με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, και οι Τούρκοι το εκμεταλλεύτηκαν φτιάχνοντας διαφορά τριών πόντων (50-47, στο 34'). Οι δύο ομάδες μπήκαν με σκορ 54-53 στο τελευταίο τρίλεπτο, ενώ ακολούθησαν άστοχα σουτ των ΜακΚόλουμ-Σίμον και τρίποντο του Παπαπέτρου για το 54-56. Ο Σίμον ισοφάρισε με δύο βολές (56-56) και ο Σπανούλης πέτυχε τεράστιο τρίποντο για το 56-59. Ο ΜακΚόλουμ πέτυχε δυο βολές για το 58-59, ενώ ακολούθησε άστοχο σουτ του Σπανούλη. Παπαπέτρου και ΜακΛιν ήταν εκεί όμως για το ριμπάουντ, με τον Αμερικανό να μένει ψύχραιμος από τη γραμμή για το 58-61. Ο ΜακΚόλουμ αστόχησε σε τρίποντο ξεμαρκάριστος, η Εφές δεν έκανε φάουλ για να σταματήσει το χρόνο και η νίκη βάφτηκε ερυθρόλευκη.

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 25-33, 39-45, 58-61

Keywords
Τυχαία Θέματα