Έτσι θα αντιμετωπίζει η Αστυνομία Κύπρου τους χούλιγκαν

Στην αγορά οχημάτων που θα ρίχνουν πιεσμένο νερό καταφεύγει η Αστυνομία σε μια προσπάθεια της να πατάξει τη βία στα γήπεδα.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» η ηγεσία της Αστυνομίας την Πέμπτη συγκάλεσε σύσκεψη υπό τον Αρχηγό Ζαχαρία Χρυσοστόμου και όπου αναφέρθηκε ότι η Αστυνομία στο Τσίρειο υπέπεσε σε δύο λάθη: Άργησε να παρέμβει και όταν μπήκαν στο γήπεδο οι αντιοχλαγωγικές ομάδες κινούνταν νωχελικά.

Ειδικά σε παιχνίδια υψηλού κινδύνου ζητήθηκε από τον κ. Χρυσοστόμου όπως ακολουθηθούν αυτά για τα οποία εκπαιδεύτηκαν ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποφασιστικά τέτοια επεισόδια,

με κύριο στόχο τις όσο το δυνατό περισσότερες συλλήψεις ταραξιών.

Επίσης, σύμφωνα με τον «Φ» έγινε λεπτομερής ανασκόπηση βήμα – βήμα των πρακτικών που ακολουθούνται σε κρίσιμα παιχνίδια, με στόχο εκεί που επιβάλλεται να λαμβάνονται ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά. Ο Αρχηγός του Σώματος ζήτησε όπως και στον τομέα των πληροφοριών, γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε η Αστυνομία να γνωρίζει τις κινήσεις των ταραξιών.

Όπως τονίστηκε, η Αστυνομία θα επαναφέρει το αίτημά της για την προμήθεια ειδικών οχημάτων που να είναι εφοδιασμένα με αντλίες νερού ώστε να αντιμετωπίσουν τους χούλιγκανς, καθώς και οχήματα που να έχουν ειδική θωράκιση, ώστε να μεταφέρουν τις αντιοχλαγωγικές ομάδες χωρίς να διατρέχουν άμεσο κίνδυνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα