Έτσι έγινε δισεκατομμυριούχος μέσω Κύπρου ο Browder(ΕΓΓΡΑΦΑ)

Αποκαλυπτικές πληροφορίες για τις λεπτομέρειες της δράσης του εκατομμυριούχου επιχειρηματία Bill Browder, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μέσα από έγγραφα που αποκαλύπτονται στα WikiLeaks και είναι από την κατάθεση της Natalia Veselnitskaya στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας των ΗΠΑ, διαφαίνεται πως ο Browder κατάφερε να γίνει

εκατομμυριούχος και βάλε, μέσα από τις μετακινήσεις του σε συγκεκριμένη εταιρεία.

Το ιστορικό

Τον Μάιο του 2007 ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης Browder από τις ρωσικές αρχές. Εναντίον του Διευθυντή της ρωσικής εταιρείας Kameya υπήρχε εν εξελίξει έρευνα. Κάπου εκεί, ο Browder μπαίνει ως αντικαταστάτης του Διευθυντή στην εν λόγω εταιρεία.

Οι κυπριακές εταιρείες

Στην Κύπρο είχαν ιδρυθεί δυο offshore εταιρείες. Οι δυο εταιρείες αυτές, ενεγράφησαν την ίδια μέρα και είχαν την ίδια διεύθυνση και τους ίδιους διευθυντές.
Κάθε μια από τις δυο εταιρείες αυτές είχαν μερίδιο 49% σε δυο άλλες ρωσικές εταιρείες offshore, που επίσης ιδρύθηκαν την ίδια ακριβώς μέρα.
Μέσα από την ανάλυση των εγγράφων και όπως αυτή προκύπτει από την κατάθεση της Veselnitskaya, αποδείχθηκε ότι η πρώτη εταιρεία, σε αυτήν δηλαδή που μπήκε ως αντικαταστάτης διευθυντής ο Browder, διαχειριζόταν τις δυο κυπριακές εταιρείες.

Η μεταβίβαση των «χρυσών μετοχών»

Η εξέταση των εγγράφων αποκάλυψε ότι οι μετοχές της εταιρείας Gazprom ήταν αρχικά αξίας 66 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Browder μεταβίβασε τις μετοχές αυτές από την πρώτη εταιρεία (σε αυτήν δηλαδή που είχε μπει αρχικά ως αντικαταστάτης διευθυντής), στις άλλες δυο κυπριακές (που διαχειρίζονταν από την πρώτη εταιρεία). Από εκεί, τις μεταβίβασε στην αμερικανική εταιρεία των Ziff Brothers, με την αξία να σκαρφαλώνει στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Δείτε εδώ το ιστορικό και το τι ζητεί ο Browder από την Κυπριακή Δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα