Έτσι δρουν επιτήδειοι στα μονοπάτια παιδικής πορνογραφίας

Όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες για διακίνηση και κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού στην Κύπρο. Μόνο τα τελευταία 24ωρα η Αστυνομία έφθασε σε εξιχνίαση δυο σημαντικών υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας.

Αρχικά, αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε χρήστης, είναι ότι κάθε φωτογραφία που ανεβαίνει με οποιοδήποτε τρόπο στο διαδίκτυο δεν κατεβαίνει.

Αυτό επισημαίνει ο Υπεύθυνος του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, υπαστυνόμος Ανδρέας Αναστασιάδης σε σχετικές δηλώσεις του για το θέμα στο SigmaLive. Σύμφωνα με τον κ.Αναστασιάδη, έστω και αν έχει διαγραφεί από το διαδίκτυο, υπάρχει και πάλι η πιθανότητα το υλικό να υπάρχει μέσα στο διαδίκτυο.

Σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι η διακίνηση πορνογραφικού υλικού έχει πάντα πρόθεση. Και αυτό απαντάται στο ότι δεν εντοπίζει κάποιος χρήστης παιδικό πορνογραφικό υλικό εάν κάνει μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο, επισημαίνει ο κ.Αναστασιάδης. Για να βρει κάποιος αυτό που ζητά, θα πρέπει να κάνει συγκεκριμένη έρευνα.

Πώς δρουν οι επιτήδειοι

Περισσότερη δυναμική έχουν αποκτήσει τον τελευταίο καιρό αρκετά chatroom και forum, στα οποία δραστηριοποιούνται με την ανταλλακτική μέθοδο. Κανείς δεν δίνει υλικό χωρίς να παίρνει, επισημαίνει ο Υπαστυνόμος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στο SigmaLive.

Τρανταχτό παράδειγμα εξάλλου είναι οι ψεύτικοι λογαριασμοί, οι επονομαζόμενοι Grooming, όπου θύτες ψάχνουν για επίδοξα θύματα με ψεύτικα προφίλ. Σε αυτά παρουσιάζονται ως ανήλικοι, στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο σε ανήλικα παιδιά, από τα οποία λαμβάνουν υλικό. Οι υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν σε αυτό το επίπεδο είναι αρκετές και σοβαρές, επεσήμανε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αυτό που έχει σημασία είναι καταρχήν να υπάρχει προσοχή στις σελίδες που επισκεπτόμαστε στο διαδίκτυο και εν συνεχεία το τι υλικό ανεβάζουμε, υπογράμμισε τέλος ο κ. Αναστασιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα