Έτοιμος να συνεχίσει τις συνομιλίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Έτοιμος να συνεχίσει τις συνομιλίες από εκεί που διακόπηκαν στο Μοντ Πελεράν, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, επαναλαμβάνοντας με έμφαση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να χαθεί η ελπίδα, ενόσω αυτό εξαρτάται από τα δικά του χέρια.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά το πέρας της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, αυτό που αποφασίστηκε

να γίνει το συντομότερο δυνατόν, είναι μια νέα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για να επανεξεταστεί η κατάσταση.

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία διεξήχθη σε κλίμα σύμπνοιας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε μια ενδελεχή αλλά και πολύ λεπτομερή ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων για τα όσα συνέβησαν στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας κατά τις συνομιλίες για το Εδαφικό.

Επίσης, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Σώματος για όλες τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει από την ώρα που επέστρεψε στην Κύπρο, ώστε να ξεπεραστεί η διακοπή στις συνομιλίες και να επαναρχίσουν το ταχύτερο δυνατόν από το σημείο όπου διακόπηκαν στην Ελβετία.

Τα κόμματα ανέπτυξαν τις δικές τους εκτιμήσεις για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων καθώς και εισηγήσεις για το πώς η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να κινηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Θέλω να τονίσω με έμφαση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε και ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου τη θέση που εξέφρασε και χθες βράδυ δημοσίως, ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τις συνομιλίες από εκεί από όπου διακόπηκαν στο Μοντ Πελεράν. Επανέλαβε επίσης με έμφαση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να χαθεί η ελπίδα ενόσω αυτό εξαρτάται από τα δικά του χέρια», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει θετική αντιμετώπιση από πλευράς των ξένων ηγετών σε σχέση με τα όσα τους αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «υπάρχει κατανόηση από πάρα πολλές πλευρές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει τις τηλεφωνικές επαφές, θα απευθυνθεί και γραπτώς όπου δει αλλά και θα αναλύσει εκτενώς, όπως και ο ίδιος είπε, στο ερχόμενο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ το τι έχει γίνει.

Η πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας και η πρόθεση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η επανάληψη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν από εκεί όπου διακόπηκαν, τόνισε.

Ερωτηθείς αν το θέμα του κ. Κοτζιά έχει τεθεί ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα κ. Κοτζιά. Έχει επαναληφθεί και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και χθες βράδυ ότι η σύμπνοια μεταξύ Αθηνών – Λευκωσίας ήταν τέτοια, η οποία επέτρεψε μάλιστα να γίνουν κάποια βήματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σε συνεχή επαφή, με αγαστή και αδελφική συνεργασία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα