Έτοιμο το ΔΗΚΟ να ζητήσει ρύθμιση των απεργιών

'Eτοιμο το ΔΗΚΟ, να συζητήσει την πρόταση του ΔΗΣΥ για ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες, με αφορμή τα απεργιακά μέτρα των νοσηλευτων. Ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, θύμισε τη συμφωνία που επετεύχθη επι κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου και αφορούσε στη ρύθμιση του τρόπου με τον οποίο θα διεξάγονταν απεργίες στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε πως "Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την ψήφιση

μιας τέτοιας νομοθεσίας αν αποδειχθεί ακριβώς ότι κάποιες συντεχνίες δεν είναι έτοιμες πάνω από τα συνδικαλιστικά τους αιτήματα να βάλουν το εθνικό συμφέρον και την ασφάλεια των ασθενών".

Σύμφωνα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου "Μα ειναι καθαρό, ότι οι συντεχνίες που υπέγραψαν το 2004, τηρούν τις συμφωνίες αλλά ξεφύτρωσαν έκτοτε παραφυάδες, οι οποίες δεν αναγνωρίζουν την υπογραφή της ΠΕΟ, της ΣΕΚ, της ΠΑΣΥΔΥ και της ΔΕΟΚ. Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά την συμφωνία να την κάνουμε νόμο και να ισχύει για όλου".

Αντίθετο με τη ρύθμσιση των απεργιών το ΑΚΕΛ, δηλώνει ότι ο ΔΗΣΥ επιχειρεί ξανά, με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες, να επιβάλει την πάγια του θέση για ποινικοποίηση των απεργιών. Τα κόμματα διατύπωσαν ικανοποιηση για τη λήξη της απεργίας.

"Οι ακρότητες σε ότι αφορά τα εργασιακά ζητήματα πρέπει να αποφεύγονται και από την μια πλευρά αλλά και απο την άλλη να αποφεύγονται οι εμπρηστικές δηλώσεις της εργοδοτικής πλευράς για που απλά κάνουν τα πράγματα χειρότερα" ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος ενώ ο Αδάμος Αδάμου δήλωσε πως έπρεπε να κάτσουν ολοι και να αφησουν τους εγωισμούς και να τραβούν το σχοινί ο ένας από τη μια και ο άλλος από την άλλη προκειμένου να μην την πληρώνουν στο τέλος της ημέρας οι ασθενείς. Είναι ένα θετικό βήμα.

"Απέδειξε ότι η νούσιμη προσέγγιση του Υφυπουργού αυτό που λέγαμε πάντα, ότι υπήρχαν περιθώρια συμφωνίας και ότι οι απεργιες δεν αντιμετωπίζονται ούτε με απειλές, ούτε με ύβρεις και απαγορεύσεις" ανέφερε ο Γιώργος Περδίκης.

Η πρόταση νόμου που κατάθεσε στη Βουλή ο ΔΗΣΥ είναι στην πράξη συγκεκαλυμμένη νομική απαγόρευση της απεργίας αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΔΕΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα