Εθνική Κύπρου: Ταχυδρομείο βαθμών από μια χαραμάδα 18 μέτρων

Τέλη Μαρτίου, στη Ριέκα, η Κροατία είχε φτάσει στο 1-0 επί της Κύπρου με 17-2 τελικές (3-2 στον στόχο) και κατοχή μπάλας στο 65%-35%.

Αρχές Οκτωβρίου, στη Λάρνακα, η Κροατία έφτασε στο 3-0 επί της Κύπρου με 28-7 τελικές (11-1 στον στόχο) και κατοχή μπάλας στο 69%-31%.

Πολύ περισσότερα (στατιστικά) για το πόση απόσταση διάνυσε η εθνική ομάδα στο μεσοδιάστημα των έξι μηνών δεν χρειάζονται.

Εκείνη την (πρώτη) ήττα επί Νίκου Κωστένογλου είχε

ακολουθήσει η πρώτη νίκη υπό τον Ελλαδίτη εκλέκτορα: το 1-0 επί της Σλοβενίας στο ΓΣΠ. Ένας καλός οιωνός εν όψει του αποψινού αγώνα με τη Μάλτα στην ΑΕΚ-Αρένα;

Η συγκυρία, αγωνιστική και χρονική, δεν μοιάζει να ευνοεί την επανάληψη του προ εξαμήνου σκηνικού. Το κοντέρ του ομοσπονδιακού τεχνικού γράφει πλέον 1-1-7 με 1-16 γκολ.

Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια υπό την ηγεσία του το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε δεχτεί τρία τέρματα, ουδέποτε άνω του ενός. Στα επόμενα πέντε το παθητικό έφτασε τα 13 γκολ, ουδέποτε λιγότερα από δύο ανά παιχνίδι.

Από το τέρμα του Ιωάννη Πίττα στο εντός έδρας 1-0 επί της Σλοβενίας η Κύπρος έχει συμπληρώσει 588 λεπτά «άσφαιρη» (πάνω από 9,5 ώρες). Σε 13,5 ώρες παιχνιδιού ο Κωστένογλου έχει δει τους διεθνείς του να πανηγυρίζουν μόνο μια φορά.

Η ποδοσφαιρική εστία έχει εμβαδό σχεδόν 18 μέτρα (17,86μ., 7,32 Χ 2,44), αλλά για την εθνική Κύπρου έχει μετατραπεί σε… χαραμάδα. Αυτό είναι το πρώτο και βασικό που οφείλει να αλλάξει απέναντι στη Μάλτα.

Αν δεν αλλάξει, τότε την Κύπρο περιμένει η τελευταία θέση στον όγδοο προκριματικό όμιλο. Και με απολογισμό 2-2-13 την τελευταία διετία (την περιμένει) και η στάμπα του… ταχυδρομείου βαθμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εθνική Κύπρου, Ταχυδρομείο,ethniki kyprou, tachydromeio