Έθεσε τις προτεραιότητές της η Επιτροπή Θεσμών

UNIASTRUM, FBME, ELA ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Απαντήσεις στα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν από την εξαγορά και πώληση της Uniastrum, τις εξελίξεις στην υπόθεση της FBME, την παραχώρηση ELA στη Λαϊκή Τράπεζα καθώς τα ευρήματα των ερευνών της Alvares &Marsal και της Blackrock, θα επιδιώξουν να πάρουν τα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών.

Κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρία της Επιτροπής έγινε ο προγραμματισμός για τα θέματα τα οποία θα βρεθούν στο μικροσκόπιο

της, στη διάρκεια της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής της ΕΔΕΚ, Νίκος Νικολαΐδης, η Θεσμών θα εξετάσει όλα τα ζητήματα, τα οποία προκύπτουν μέσα από την έκθεσή της, που αφορούν στις τράπεζες.

Πρόσθεσε πως η Επιτροπή θα ασκήσει τον απαιτούμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο και θα ασκήσει επιπρόσθετα πίεση στους αρμοδίους για ολοκλήρωση των διαδικασιών το συντομότερο δυνατόν.
Στις προτεραιότητες της Επιτροπής Θεσμών, εκτός από το μεγάλο θέμα της λίστας Λαγκάρντ, βρίσκονται επίσης η ολοκλήρωση της συζήτησης των νομοσχέδιων που αφορούν στην ΚΥΠ και στη χρηματοδότηση και τον οικονομικό έλεγχο των κομμάτων.
Η Επιτροπή θα ετοιμάσει και πρόταση νόμου με βάση τη μελέτη που ετοίμασε το Πανεπιστήμιο Κύπρου για το ασυμβίβαστο και τη σύγκρουση συμφερόντων των αξιωματούχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα