ΕΤΑΠ Πάφου: Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα από έξυπνες πινακίδες το 2023

Ικανοποίηση εκφράζει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου με τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας της για την ψηφιοποίηση της πληροφόρησης και την αντικατάσταση των στατικών πινακίδων πληροφόρησης με έξυπνες, φιλικές προς το περιβάλλον, διακριτικές και διαδραστικές πινακίδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου 2023 που συλλέγονται από τα QR CODES, έχουν πραγματοποιηθεί πέραν των 345.000 σαρώσεων σε 71 έξυπνες πινακίδες

σε ολόκληρη την επαρχία.

Δημοφιλέστερες πινακίδες αναδείχθηκαν οι πινακίδες στους Τάφους των Βασιλείων, στο Αρχαιολογικό Πάρκο Κάτω Πάφου, στο Μοναστήρι Αγίου Νεοφύτου, στην Παναγία Χρυσοπολίτισσα και σε άλλα σημεία στην ύπαιθρο.

Οι πέντε κύριες εθνικότητες εκτός από τους μόνιμους κατοίκους Κύπρου που έχουν σαρώσει τις πινακίδες είναι οι Βρετανοί, οι Πολωνοί, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ιταλοί, εθνικότητες που συνάδουν με τις κύριες αγορές από τις οποίες προσέλκυσε επισκέπτες η Πάφος το 2023.

Η ΕΤΑΠ Πάφου σημειώνει ότι οι προσπάθειές της όχι μόνο συνεχίζονται αλλά εντείνονται τόσο στους τομείς της ψηφιοποίησης, της προσβασιμότητας, και της βιώσιμης ανάπτυξης όσο και στην αναβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του δημιουργικού τουρισμού.

Η επέκταση του θεσμού και της εν λόγω καινοτόμου δράσης συνεχίζει και το έτος 2024 με επιπρόσθετες 25 περίπου τέτοιες πινακίδες σε διάφορες περιοχές της υπαίθρου και σε σημεία ενδιαφέροντος σε ολόκληρη την επαρχία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Εγκατάσταση 24 έξυπνων πινακίδων στην επαρχία Πάφου

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα