«Εσύ, πού ήσουνα στην κρίση;»

Η δημοσιογράφος Χρύσω Αντωνιάδου κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Εσύ, πού ήσουνα στην κρίση;», στο οποίο καταπιάνεται με την οικονομική κρίση, μέσα από μια άλλη διάσταση.

Αυτή τη φορά δεν αναλύει τα οικονομικά ζητήματα με αριθμούς και στατιστικές, αλλά εκφράζει την οργή και ταυτόχρονα τον πόνο της για την κατάντια της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας, για την κρίση των σχέσεων, των αξιών και των συναισθημάτων.

Με αφορμή το τράνταγμα του eurogroup του 2013 και των επιπτώσεων που δέχθηκε ολόκληρη η κυπριακή οικονομία και η κοινωνία, η δημοσιογράφος που εργάστηκε για χρόνια

ως οικονομική συντάκτρια, εκφράζει τα συναισθήματα που της προκάλεσε η κρίση, διατυπώνει την οργή της και γυρίζει σελίδα, ανοίγοντας παράθυρο ελπίδας σε όσους «χτυπήθηκαν» από την κρίση αλλά και στους υπόλοιπους.Η κρίση τής δίνει το ερέθισμα για να μιλήσει για το τράνταγμα των σχέσεων, την …περιθωριοποίηση των αξιών και το … στράγγισμα των συναισθημάτων, στην εποχή της ευμάρειας, του καταναλωτισμού και της οικονομικής προόδου. Και μετά ήλθαν τα δύσκολα…Μιλά για τα πρώτα χρόνια στην οικονομική δημοσιογραφία, την περίοδο των παχέων αγελάδων και τις δυσκολίες που πέρασαν οι οικονομικοί συντάκτες, κυνηγώντας την είδηση.Με την ευκαιρία της κρίσης η δημοσιογράφος ανακαλύπτει τα μικρά και ασήμαντα της ζωής, κρυμμένα τόσα χρόνια πίσω από τη χλιδή των ακριβών σπιτιών και των μπόνους και βλέπει τη ζωή με θετική σκέψη, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες.Γράφει η ίδια για το βιβλίο της: «Η οικονομική δημοσιογραφία είναι στεγνή και στυγνή. Επιβάλλεται να αποστασιοποιείσαι και να παρακολουθείς, να διεισδύεις και να κρίνεις με ψυχραιμία. Οι αποφάσεις του eurogroup, τον Μάρτιο του 2013, συντάραξαν την Κύπρο ολόκληρη.Ένας καλός φίλος έριξε την ίδια: “Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς”. Αυτό ήταν! Σαν ηφαίστειο φόρεσα το καλύτερο χαμόγελό μου. Είπα πως η ζωή είναι τέλεια, η κρίση ήλθε για να περάσει κι εμείς εδώ θα είμαστε για να συνεχίσουμε να γράφουμε τη δική μας ιστορία». Τα κείμενά της είναι γραμμένα με τη μορφή χρονογραφήματος, κάποια έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Η Σημερινή», στη μόνιμη της στήλη «Ανθρώπινες Στιγμές» που δημοσιεύεται κάθε Κυριακή. Το βιβλίο διατίθεται σε κεντρικά βιβλιοπωλεία ή από την ίδια τη συγγραφέα και τη «Φυλλίς Εκδοτική» που ανάλαβε την έκδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα