ΕΣΚ: Αποτροπιασμό για τη δολοφονία Ρ. Αλίγιεφ

Τον αποτροπιασμό της για την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου Ρασίμ Αλίγιεφ από το Αζερμπαϊτζάν, εκφράζει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ).

«Ο Αλίγιεφ έχασε τη ζωή του μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε ραντεβού θανάτου που έστησαν συμπατριώτες του οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας Καμπάλα επειδή ο Αλίγιεφ αποδοκίμασε έντονα την ενέργεια του αρχηγού της ομάδας να πανηγυρίζει με τουρκική σημαία τη νίκη της ομάδας του επί του Απόλλωνα Λεμεσού

στον πρόσφατο μεταξύ τους αγώνα», προσθέτει.

Η ΕΣΚ αναφέρει, επίσης, ότι οι δημοσιογράφοι της Κύπρου καταδικάζουν με βδελυγμία την αποτρόπαια αυτή πράξη και ζητούν τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και ηθικών αυτουργών.

«Ο συνάδελφος Αλίγιεφ, ευθυγραμμιζόμενος με την αρχή ότι ο φανατισμός δεν έχει θέση στον αθλητισμό, πλήρωσε με τη ζωή του την ενέργειά του να ορθώσει ανάστημα ενάντια στη μισαλλοδοξία. Στους οικείους του και στους συναδέλφους του στο Αζερμπαϊτζάν εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Η ΕΣΚ θα κοινοποιήσει τις πιο πάνω θέσεις προς τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και σε άλλους διεθνείς φορείς», καταλήγει.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα