Ες αύριον τα σπουδαία για τους Ημικρατικούς Οργανισμούς

Ανακοινώνονται αύριο τα ονόματα των νέων μελών στα ΔΣ των Ημικρατικών Οργανισμών, οι οποίοι θα αναλάβουν τα ηνία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε συζήτηση για τα ονόματα και έχουν καθοριστεί οι λίστες, σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό.

Το Προεδρικό δεν προέβη σε επικύρωση και ανακοίνωση των ονομάτων, καθώς οι υποψήφιοι θα περάσουν σύμφωνα με πληροφορίες από ενδελεχή έλεγχο έτσι ώστε να διαφανεί αν υπάρχει οποιοδήποτε κώλυμα το όποιο να μην επιτρέπει το διορισμό τους στις συγκεκριμένες

θέσεις.

Τρία βασικά ποιοτικά κριτήρια έχει θέσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τα οποία θα πρέπει να πληρούν όσοι θα διοριστούν στα ΔΣ Ημικρατικών:

Λευκό ποινικό μητρώοΝα μην έχουν εκκρεμότητες με το Φόρο ΕισοδήματοςΝα μην έχουν εκκρεμότητες με τον ΦΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο διορισμού σε ΔΣ Ημικρατικών, ατόμων οι οποίοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την εκλογή τους στις προηγούμενες Βουλευτικές Εκλογές. Μοναδική εξαίρεση ο Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τον ΔΗΣΥ στις βουλευτικές εκλογές. Ο κ.Γεωργιάδης αναμένεται να διοριστεί στη θέση του Προέδρου του ΚΟΑ καθώς διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ στο προηγούμενο ΔΣ και θα αναβαθμιστεί.

Υπενθυμίζουμε ότι οι θητεία των απερχόμενων ΔΣ έληξε στις 30 Ιουνίου 2016. Να σημειώσουμε επίσης ότι η θητεία των ΔΣ θα είναι για περίοδο 30 μηνών. Μέχρι την Τετάρτη θα περάσουν από το μικροσκόπιο των αρμοδίων αρχών και του Προέδρου Αναστασιάδη.

Τα επικρατέστερα ονόματα

Οι επικρατέστεροι για διορισμό μέχρι στιγμής είναι :

ΑΗΚ- Ανδρέας Μαραγκός

ΑΤΗΚ- Ρένα Ρουβιθά Πάνου

Αντιπρόεδρος ΑΤΗΚ - Φραγκίσκος Φράγκου

Αρχή Ραδιοτηλεόρασης- Αλέκος Ευαγγέλου

ΡΙΚ- Θανάσης Τσώκος

ΚΟΑ- Κλεάνθης Γεωργιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα