Ερντογάν: Για εμένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης

Σε σκληρές δηλώσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προέβη απόψε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι αθέτησε την υπόσχεσή του για μη επέμβαση τρίτων στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και για σύσταση στις ΗΠΑ να μη δώσουν στην Τουρκία τα F-16.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι: «Όταν βγήκαν από το ΝΑΤΟ η Ελλάδα

και η Γαλλία, η Τουρκία τους στήριξε τότε. Και τι έγινε; Βρίσκεται η Ελλάδα σε αρμονία μαζί μας αυτή τη στιγμή; Ο δρόμος της FETÖ (των γκιουλενιστών) προς την Ευρώπη αυτή τη στιγμή δεν περνάει μέσω Ελλάδας; Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 βάσεις στην Ελλάδα. Γιατί φτιάχνονται αυτές οι βάσεις στην Ελλάδα; Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια Ελλάδα που χρωστάει 400 δισ. Ευρώ σε ευρωπαϊκές χώρες».

Μιλήσαμε μαζί τους. Στη συνάντηση συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να βάλουμε τρίτες χώρες ανάμεσά μας. Από δω και μπρος ας σκεφτεί ο Μητσοτάκης. Εμείς είμαστε αυτάρκεις. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια Ελλάδα που προτείνει στις ΗΠΑ να μην δώσουν τα F-16 στην Τουρκία. Δεν υπάρχει κανένας Μητσοτάκης για μένα πλέον. Η Αμερική πιθανόν δεν θα αποφασίσει με βάση αυτά που είπε ο Μητσοτάκης», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών   

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών» προσθέτει.

Διαβάστε επίσης: Οικονόμου προς Ερντογάν: Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Μητσοτάκης,erntogan, mitsotakis