Ερντογάν: Αν δεν νικήσουμε, γυρνάμε στη συνθήκη των Σεβρών

Δηλώσεις Ερντογάν για επίθεση στο Ρέινα και Αναφορά στη συνθήκη των Σεβρών

Στη συνθήκη των Σεβρών αναφέρθηκε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στους περιφερειάρχες της χώρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η χώρα του βρίσκεται ενώπιον μιας ασύμμετρης επίθεσης κι αν δεν νικήσουν τις νέες μάχες που καλούνται να δώσουν, η Τουρκία θα αναγκαστεί να γυρίσει στην κατάσταση πριν από 100 χρόνια, της συνθήκης των Σεβρών, όπως είπε, σύμφωνα με ενημέρωση της ανταποκρίτριας του Sigma

στην Κων/πολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ο συσχετισμός των διαφορετικών τρόπων ζωής με την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο "Ρέινα" της Κωνσταντινούπολης την Πρωτοχρονιά συνιστά μια σκόπιμη προσπάθεια διχασμού του έθνους και υπογράμμισε ότι το τουρκικό κράτος δεν αναμείχθηκε ποτέ στον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

"Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθούμε να αποδώσουμε την επίθεση στο Ορτακιόι στον διαφορετικό τρόπο ζωής", δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

"Κανενός ο τρόπος ζωής δεν απειλείται συστηματικά στην Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ αυτό", σημείωσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από τα μέσα ενημέρωσης.
Στόχος της επίθεσης αυτής είναι "η πόλωση της κοινωνίας. Αυτό είναι πολύ σαφές", υπογράμμισε και πρόσθεσε: "Εμείς θα μείνουμε όρθιοι και θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας".

Στο μεταξύ, ο τούρκος ΥΠΕΞ, σε σημερινές του δηλώσεις ανέφερε ότι ταυτοποιήθηκε ο δράστης του μακελειού στο Ρέινα ενώ αποκαλύφθηκε ότι ένας δεύτερος τρομοκράτης με τον κωδικό "Γιουσούφ Χότζα" σχεδίασε την επίθεση στο Ρέινα την οποία εκτέλεσε ο δράστης.

Διαβάστε επίσης: Έριξαν στο Βόσπορο τις γυναίκες τους για να τις σώσουν(pics)

Σε λίγο νεότερη και πληρέστερη ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα