Ερευνητική επιτροπή για τις φωτιές ζητά το Κίνημα Οικολόγων

Τον διορισμό ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής για να μελετήσει τα αιτία και τις ευθύνες της καταστροφής από τις πυρκαγιές, ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Κίνημα Οικολόγων.

Επιπλέον, κάνει σαφή λόγο για υποστελέχωση, πρόβλημα με τον εξοπλισμό, αλλά και λανθασμένες επιλογές προσώπων.

Όπως αναφέρει «έχουμε υποχρέωση να ακούσουμε και να συνομιλήσουμε με τους ανθρώπους που έζησαν πιο κοντά από κανέναν άλλον τον εφιάλτη της φωτιάς. Χθες βρεθήκαμε στις πληγείσες περιοχές και μιλήσαμε με τους κοινοτάρχες της περιοχής Σολέας. Επόμενο βήμα πρέπει να είναι ένα

εθνικό σχέδιο αποκατάστασης της ζημιάς και της οικολογικής καταστροφής που έχει γίνει» και προσθέτει ότι κλιμάκιο του κόμματος επισκέφθηκε σήμερα τους τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι «έχει έρθει η ώρα του απολογισμού και του καταμερισμού ευθυνών με ψυχραιμία, ώστε να μάθουν όλοι τι έφταιξε και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο» και κάνει έκκληση να αποδοθούν ευθύνες «όσο ψηλά και εάν είναι, αλλά και να πάρουμε τα μέτρα μας για να μην ξανασυμβεί τέτοια καταστροφή».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι, «δεν λειτούργησαν όλα σωστά» στον χρειρισμό της πυρκαγιάς, αλλά «υπήρξαν ελλείψεις και αδυναμίες, οι οποίες ήταν αποτέλεσμα της λανθασμένης κυβερνητικής στρατηγικής στο συγκεκριμένο τομέα».

Keywords
Τυχαία Θέματα