Έρευνα: Οι Έλληνες πιο απογοητευμένος λαός της Ευρώπης

Ένας λαός, που κάποτε θεωρείτο από τους πιο αισιόδοξους στον κόσμο, ο ελληνικός, είναι και πάλι σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο του Φθινοπώρου του 2015 που δημοσιεύτηκε χθες, «ο πιο απογοητευμένος λαός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Οι παράγοντες που φαίνεται να φέρνουν τον Έλληνα σε αυτήν την θέση, είναι η οικονομική κατάσταση και το προσφυγικό ζήτημα στην Ευρώπη – απόρροια και των δύο, τονίζει, είναι η μεγάλη ανεργία.

Ειδικότερα, σε ποσοστό 60% οι Έλληνες δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, σε σχέση με 19% μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση των 28, ενώ το 83% δεν έχει

εμπιστοσύνη στο μέλλον, έναντι 32%.

Σε ό,τι αφορά την επαγγελματική κατάσταση το 52% των Ελλήνων δηλώνει πως είναι «κακή» (σε σχέση με 25% στην Ε.Ε των 28 και 26% στην Ευρωζώνη), ενώ το 70% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τους επόμενους 12 μήνες, θα χειροτερέψει, ποσοστό αυξημένο κατά 18 εκατοστιαίες μονάδες από το ευρωβαρόμετρο της Άνοιξης του 2015.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου, οι Έλληνες θεωρούν ως σημαντικότερα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη μετανάστευση (52%) και την οικονομική κατάσταση (36%), ενώ εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα είναι η ανεργία (55%).

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση , το 45% των Ελλήνων απαντά ότι πηγαίνει προς τη «λάθος» κατεύθυνση για την επίλυση της κρίσης και την αντιμετώπιση των μεγάλων διεθνών προκλήσεων, ενώ το 26% προς τη «σωστή». Αυτήν την άποψη φαίνεται να μην τη συμμερίζονται οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, καθώς αν λάβει κανείς υπόψη τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, οι απαντήσεις ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες (45% «σωστή» και 28% «λάθος»).

Πάντως, το 70%, πάντως, των Ελλήνων είναι υπέρ της Ενιαίας Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του Ευρώ (56% ο μέσος ευρωπαϊκός όρος) και το 80% υπέρ της ελεύθερης κίνησης των Ευρωπαίων πολιτών.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα