Έρευνα: Κυνηγούν τις προσφορές στα ράφια οι καταναλωτές

Η συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση και η μείωση στα εισοδήματα των νοικοκυριών έφερε και την αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ο καταναλωτής ψωνίζει για το σπίτι του. Κυνήγι προσφορών, κινητικότητα καταναλωτή και αντικατάσταση της μάρκας με φθηνότερα προϊόντα, είναι τα βασικότερα αποτελέσματα που κατέγραψε η έρευνα της pulse market research.

Με βάση το αποτέλεσμα, περισσότεροι

από οκτώ στους 10 δηλώνουν ότι συνήθως δίνουν σημασία στην τιμή των προϊόντων. Δύο στους τρεις διασχίζουν όλους τους διαδρόμους όταν επισκέπτονται την υπεραγορά και ένας στους τρείς επισκέπτεται διάφορες υπεραγορές για τα ψώνια του, είτε για προσφορές είτε για να μαζέψει εκπτωτικούς πόντους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν επίσης ότι πλέον ο καταναλωτής προτιμά πλέον τις προσφορές. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτώμενους δηλώνουν ότι αγοράζουν περισσότερα προϊόντα σε προσφορά σε σχέση με πέρυσι. Αντιστοίχως, μόνο ένας στους 10 ενώ δηλώνει ότι αγοράζει περισσότερες επώνυμες μάρκες σε σχέση με πέρυσι.

Όπως διαφαίνεται, η συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση κλονίζει την τυφλή εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην επώνυμη μάρκα, αφού πρώτο κριτήριο αναδεικνύεται πλέον η τιμή, διαθέτοντας έτσι χώρο σε μάρκες που βγαίνουν σε προσφορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα