Έρευνα Γεν.Ελ. για T/κ φιλέτο στον γιο Δημ.Συμβ. του ΔΗΣΥ

Στο μικροσκόπιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, έχει μπει η υπόθεση παραχώρησης τουρκοκυπριακού φιλέτου στην Λάρνακα, στον γιό Δημοτικού Συμβούλου του ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγής» την Τετάρτη (10/1) η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, είχε αρνηθεί στο παρελθόν την παραχώρηση του εν λόγω φιλέτου στο Δήμο Λάρνακας, αλλάζοντας όμως στάση και παραχωρώντας

το στην περίπτωση του γιού του Δημοτικού Συμβούλου.

Πρόκειται για τουρκοκυπριακό τεμάχιο επί της λεωφόρου Φανερωμένης, εμβαδού 2.500 τετραγωνικών μέτρων και σκοπός της αξιοποίησης είναι η ανέγερση γυμναστηρίου.

Σε επικοινωνία που του Sigmalive με τον Δήμο Λάρνακας αυτό που μας ειπώθηκε είναι ότι η δική τους αίτηση για αξιοποίηση του σχετικού φιλέτου πάει πολλά χρόνια πίσω και την δεδομένη στιγμή ανατρέχουν στο αρχείο για διαπιστώσουν περί τίνος πρόκειται.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες μας, το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει οδηγίες στην Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Υπηρεσιών να απαντήσει επίσημα στα ερωτήματα που προκύπτουν.

Για το όλο θέμα η ΕΔΕΚ είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση την Πέμπτη (11/1) καλώντας τον υπουργό Εσωτερικών να δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις, τον Γενικό Ελεγκτή να διερευνήσει το θέμα και τον Δήμαρχο Λάρνακας να διερευνήσει την απόφαση της Πολεοδομικής Επιτροπής του Δήμου.

Διαβάστε επίσης: ΕΔΕΚ: Παραχώρησαν τ/κ φιλέτο στον γιο Δημoτ. Συμβ. του ΔΗΣΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα