Έρχονται νέα προγράμματα εργοδότησης από την ΑνΑΔ

Νέα προγράμματα κατάρτισης ανέργων ετοιμάζονται από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), από τα οποία θα μπορούν να επωφεληθούν περίπου 400 άνεργοι.

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του νέου Σχεδίου της ΑνΑΔ «Προγράμματα Κατάρτισης Ανέργων» που τέθηκε σε λειτουργία την 1η Φεβρουαρίου, με σκοπό την παροχή ευκαιριών κατάρτισης σε ανέργους για απόκτηση, εμπλουτισμό ή και αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, σύμφωνα με τις ανάγκες που παρατηρούνται στην αγορά εργασίας.

Ο Αναπληρωτής

Διευθυντής Υπηρεσιών Κατάρτισης της ΑνΑΔ, Πανίκος Λασέττας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι στον προϋπολογισμό της ΑνΑΔ για το 2016 περιλαμβάνεται κονδύλι €1 εκ. για την εφαρμογή του εν λόγω Σχεδίου για 400 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα λαμβάνουν επίδομα το ύψος του οποίου δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Όπως είπε, στο πλαίσιο του Σχεδίου θα εφαρμοστεί αριθμός προγραμμάτων, με κάποια από αυτά να αφορούν κατάρτιση σε ειδικότητα, και άλλα στην απόκτηση περισσότερων δεξιοτήτων, προκειμένου οι άνεργοι να ενταχθούν στην απασχόληση.

Η υλοποίηση του Σχεδίου «Προγράμματα Κατάρτισης Ανέργων» βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διαβούλευσης. Χθες η ΑνΑΔ πραγματοποίησε δημόσια διαβούλευση με θέμα τον καθορισμό ειδικοτήτων και δεξιοτήτων που κρίνεται ωφέλιμο να προσφερθούν για την κατάρτιση ανέργων, σε σχέση με την υλοποίηση του νέου Σχεδίου της.

Στη διαβούλευση συμμετείχαν 27 εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών, καταθέτοντας χρήσιμες απόψεις και εισηγήσεις που θα ληφθούν υπόψη στον καθορισμό των θεμάτων και των διαδικασιών υλοποίησης των προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων.

Το Φθινόπωρο αναμένεται να γίνει η προκήρυξη διαγωνισμού και η σύναψη δημόσιας σύμβασης με Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) για την εφαρμογή των προγραμμάτων. Θα ακολουθήσει η εξεύρεση και επιλογή συμμετεχόντων, η εφαρμογή των προγραμμάτων κατάρτισης, η εξεύρεση και επιλογή επιχειρήσεων και οργανισμών για την παροχή εργασιακής εμπειρίας και πρακτικής κατάρτισης, σε προγράμματα όπου θα υπάρχει και ενδοεπιχειρησιακό μέρος, ενώ οι πληρωμές υπολογίζεται να γίνουν το 2016.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
programmata anad, ergodotisis
Τυχαία Θέματα