Έρχεται νέο 40άρι στην Κύπρο, εν μέσω πλημμυρών σε Κεντρική Μεσόγειο κι Ελλάδα

Την ώρα που η Κεντρική Μεσόγειος και η Ελλάδα πλήττονται από κακοκαιρία, καθώς επηρεάζονται από το σύστημα «Δανιήλ», το οποίο θα εξακολουθήσει να προκαλεί βροχές και καταιγίδες τις επόμενες μέρες, στην Κύπρο το σκηνικό φαίνεται να είναι εντελώς διαφορετικό, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο μέχρι και για 40άρι την Παρασκευή.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Α’, Μιχάλης

Μούσκος ανέφερε ότι άνοδος της θερμοκρασίας θα καταγραφεί αύριο στο νησί μας, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ περαιτέρω αύξηση θα παρατηρηθεί κατά το τριήμερο Πέμπτη-Σάββατο, χωρίς να αποκλείεται την Παρασκευή ο υδράργυρος να φτάσει τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό.

Διαφορετικό σκηνικό αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με τον κ. Μούσκο, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν πιο κοντά στις φυσιολογικές για την εποχή, ενώ προέβλεψε μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά και στα βόρεια, σήμερα το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα συνεχίζει να πλήττεται από σφοδρή κακοκαιρία, με περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Εύβοιας να έχουν λάβει μήνυμα από το 112 για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ενώ η χώρα έχει καταγράψει κι έναν νεκρό.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα: Νεκρός κτηνοτρόφος λόγω κατολίσθησης στον Βόλο

Keywords
Τυχαία Θέματα