Επ.Νικόλα: Η ισότητα φύλων να αποτελέσει παρακαταθήκη μας

"Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ισότητας Φύλων, καθότι κατατάσσει την Κύπρο στις τελευταίες θέσεις και συγκεκριμένα στην έβδομη από το τέλος στον κατάλογο κρατών μελών της Ε.Ε σε ό,τι αφορά την ισότητα των φύλων", επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη όχι μόνο απέτυχε, αλλά ούτε καν προσπάθησε να εφαρμόσει οποιαδήποτε πολιτική ισότητας, ως όφειλε, για αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου

κοινωνικού ζητήματος. Αυτό, άλλωστε, αποτυπώνεται και από τα στοιχεία της Ε.Ε., όπου, μεταξύ άλλων, η Κύπρος παρουσιάζει ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στην Κυβέρνηση, Βουλή και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η ισότητα των φύλων είναι θέμα που πρέπει να απασχολεί όλους μας, ως στόχος για την ανάπτυξη της κοινωνίας, ως διασφάλιση για την αξιοποίηση όλων όσων θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Η πραγματική ισότητα των φύλων οφείλει να αποτελέσει την παρακαταθήκη μας, για να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας μια κοινωνία όπου δεν θα έχουν κανένα εμπόδιο για να διεκδικήσουν τα όνειρά τους.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει ήδη εξαγγείλει προ ημερών μία ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση, με συγκεκριμένα μέτρα για την προώθηση της πραγματικής ισότητας και τη συμφιλίωση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, καθώς και έχει επανειλημμένα δηλώσει την αμετάκλητη πολιτική του βούληση να επιβάλει την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα θεσμικά όργανα του κράτους και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Στην πρόταση του Νικόλα Παπαδόπουλου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

• Δημιουργία Αρχής Ισότητας των Φύλων.

• Εκπόνηση ειδικής μελέτης με στόχο τη μείωση του χάσματος στις συντάξεις μεταξύ γυναικών και ανδρών.

• Προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

• Φορολογικά κίνητρα σε εργοδότες οι οποίοι προσφέρουν στους εργαζόμενους τους με παιδιά κάτω των 10 ετών, ευέλικτο ωράριο και ευέλικτες μεθόδους εργασίας.

• Αύξηση της άδειας μητρότητας από τις 18 στις 22 εβδομάδες.

• Επιδότηση από την ΑνΑΔ σε εργοδότες για πρόσληψη γυναικών οι οποίες εγκατέλειψαν την εργασία τους για διάστημα πέραν των 5 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα