Επιτυχής η δοκιμή κινητού συστήματος πυρόσβεσης της VTTV

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μεγάλης κλίμακας δοκιμή, στην παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του κινητού συστήματος πυρόσβεσης της εταιρείας VTTV με δυναμικότητα ικανή για την κατάσβεση πυρκαγιών καταστροφικής έκτασης.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της VTTV, σκοπός της δοκιμής ήταν η πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της δυνατότητας παροχής ικανής ποσότητας νερού και πυροσβεστικού αφρού για την καταπολέμηση πυρκαγιών μεγάλης κλίμακας, όπως αυτή προνοείται από τα πρότυπα πυρόσβεσης του αμερικανικού οργανισμού NFPA.

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε

πρόσφατα στην παρουσία ανώτερων αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Αρχηγείο της Υπηρεσίας, την Ε.Μ.Α.Κ. τους πυροσβεστικούς σταθμούς από τις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας καθώς επίσης εκπροσώπων γειτονικών εγκαταστάσεων.

Εκτός της πιστοποίησης των δυνατοτήτων του συστήματος, η δοκιμή αποτέλεσε ευκαιρία για το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της VTTV να εξοικειωθούν με τη διαδικασία ανάπτυξης και λειτουργίας του συστήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε υπάρξει ανάγκη καθώς τα μέρη του είτε είναι αυτοκινούμενα ή μεταφέρονται εύκολα.

Η επιτυχία της δοκιμής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενίσχυσε περαιτέρω το αίσθημα εμπιστοσύνης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Κοινοτήτων της περιοχής προς την εταιρεία για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει τα θέματα ασφάλειας. Το σύστημα αυτό είναι συμπληρωματικό στο μόνιμα εγκατεστημένο και πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα πυρόσβεσης του Τερματικού. Με τα δύο αυτά συστήματα καλύπτονται πλήρως όλα τα τυπικά σενάρια περιστατικών πυρκαγιάς που προβλέπονται για μοντέρνες εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα