Επιστρέφει στην Τουρκία το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο με οκτώ άτομα ζήτησε και έλαβε άδεια για έκτακτη προσγείωση στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για ελικόπτερο Black Hawk της τουρκικής αστυνομίας και έφτασε στη χώρα χωρίς σχέδιο πτήσης.

Οι οκτώ επιβαίνοντες, είναι στρατιωτικοί που έχουν αφαιρέσει τα διακριτικά τους από τις στολές τους και ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Πρόκειται για τρεις ταγματάρχες, τρεις

λοχαγούς και δύο αρχιλοχίες, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο αεροδρόμιο έσπευσε η Ελληνική Αστυνομία η οποία συνέλαβε τους επιβαίνοντες του ελικοπτέρου και κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση της Αλεξανδρουπολης για παράνομη είσοδο.

«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό»,επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ.

«Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμά του στο «twitter» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν εδώ και λίγη ώρα την πληροφορία περί προσγείωσης τουρκικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, που μετέφερε επτά ένστολους και έναν πολίτη.

Helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 hain askerin derhal teslim edilmesini istedik

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) 16 Ιουλίου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα