Επιστολή Επ.Περιβάλλοντος σε ΥΠΟΙΚ & ΥΠΕΣ για Νήσο Κύπρο

Η υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου για τη Νήσο Κύπρο θα βοηθήσει στην επίλυση πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυπριακή ύπαιθρος, τονίζει με επιστολή της προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο και Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Επιτρόπου, στην επιστολή ημερομηνίας 2 Φεβρουαρίου 2017, η ίδια επαναφέρει το θέμα της ενεργοποίησης του άρθρου 7 του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμου, που αφορά την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου για την Νήσο Κύπρο και ζητά

όπως οι δύο Υπουργοί συνεργασθούν για την υλοποίησή του.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος στην επιστολή της αναφέρει ότι με την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου θα ληφθούν υπόψη, πέραν των πολεοδομικών και χωροταξικών κριτηρίων, και άλλοι παράγοντες όπως κοινωνικοί, πολιτιστικοί, οικονομικοί, περιβαλλοντικοί και πληθυσμιακοί, που θα βοηθήσουν στην επίλυση πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει κυρίως η κυπριακή ύπαιθρος και θα τεθούν κριτήρια για ορθολογιστική και αειφόρο ανάπτυξη.

Επίσης στην ίδια επιστολή η κ. Παναγιώτου συγχαίρει τον Υπουργό Εσωτερικών για την πρόσφατη απόφαση του για ρύθμιση του προβλήματος της ανέγερσης μεμονωμένης κατοικίας σε περιοχές εκτός ορίων ανάπτυξης, η οποία δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που δημιουργούσε η διάσπαρτη ανάπτυξη, με τα όποια προβλήματα αυτή έχει επιφέρει.

“To Σχέδιο Νήσου Κύπρου αποτελεί κατά την άποψη μας τη στέρεα βάση στην οποία πρέπει να ακουμπούν όλα τα άλλα σχέδια ανάπτυξης τα οποία θα πρέπει να στοχεύουν αποκλειστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα