Επίσκεψη Κάμερον σε καταυλισμό προσφύγων στoν Λίβανο

Επίσκεψη σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων στον Λίβανο πραγματοποίησε αιφνιδιαστικά το πρωί της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Πρόθεση του κ. Κάμερον ήταν να διαπιστώσει «στην πηγή τους» τις επιπτώσεις της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία, εν μέσω του έντονου διαλόγου στη Βρετανία για το πώς μπορεί η χώρα να βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο τους πρόσφυγες.

Ο Βρετανός ηγέτης επισκέφθηκε καταυλισμό που διαχειρίζονται τα Ηνωμένα Έθνη στην κοιλάδα Μπεκάα, όπου ζουν 500 άνθρωποι σε 90 σκηνές, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Ο κ. Κάμερον συναντήθηκε

με μία οικογένεια που πρόκειται να μετεγκατασταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο της εξαγγελίας του Βρετανού Πρωθυπουργού ότι η χώρα θα υποδεχθεί 20.000 Σύρους πρόσφυγες από καταυλισμούς έως το 2020.

«Ήθελα να έρθω για να δω ο ίδιος και να ακούσω ο ίδιος ιστορίες προσφύγων και τι χρειάζονται. Η Βρετανία είναι ήδη ο δεύτερος μεγαλύτερος δωρητής στους καταυλισμούς προσφύγων, σε όλη αυτή την κρίση, βοηθώντας πραγματικά με τρόπο που πολλές άλλες χώρες δεν βοηθούν, με σοβαρά χρηματικά ποσά», δήλωσε ο κ. Κάμερον.

Προανήγγειλε δε την αύξηση των χρημάτων που δίνει η χώρα του για την εκπαίδευση μικρών Σύρων στον Λίβανο και αλλού. Συνολικά η βρετανική κυβέρνηση διαθέτει 1 δισεκατομμύριο λίρες για τους καταυλισμούς προσφύγων στα σύνορα με τη Συρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα