Επικεφαλής επιτελείου Μαλά: Έτσι θα οδηγηθούμε σε θρίαμβο

Λίγες μέρες μετά την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας Σταύρου Μαλά και εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του επιτελείου του, μόνο οι βασικοί "πρωταγωνιστές" του επιτελείου έχουν δημοσιοποιηθεί.

Το επιτελείο αλλά και ο ίδιος ο Σταύρος Μαλάς βρίσκονται σε πυρετώδεις διεργασίες και προετοιμασία, έτσι ώστε όλα τα διαδικαστικά ζητήματα να μπουν σε μια τάξη και να αρχίσει και επίσημα η προεκλογική προσπάθεια. Το επιτελείο αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών, καθώς οριστικοποιούνται και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Όπως είναι ήδη γνωστό, μετά και από

επιβεβαίωση της Εκπροσώπου Τύπου του επιτελείου, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικεφαλής του επιτελείου αναλαμβάνει ο τέως Βουλευτής Λεμεσού, Χρίστος Μέσης.

Ο επικεφαλής του επιτελείου Μαλά ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του και αναφέρει στο Sigmalive ότι "η ανάληψη των καθηκόντων ως επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του Σταύρου Μαλά είναι μια πρόσκληση-πρόκληση αλλά την ίδια ώρα και τιμή", την οποία ανέλαβε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση.

Σε ερώτημα τι ήταν αυτό που καθόρισε την επιλογή του να αποδεχθεί την πρόταση Μαλά και να αναλάβει τα καθήκοντα, ο Χρίστος Μέσης, έκανε λόγο για ένα Σταύρο Μαλά με "ευθυέστατη πολιτική σκέψη, τεχνοκρατική γνώση, εμπειρία στη δημόσια διοίκηση και ένα απαράμιλλο χαρακτήρα".

Αυτό όμως που κινητοποίησε τον ίδιο, όπως μας εκμυστηρεύθηκε, είναι το "μοναδικό όραμα διακυβέρνησης, που αποζητάει με πάθος ένα διαφορετικό αύριο για τον τόπο μας".

Βασικός στόχος της προεκλογικής εκστρατείας

Ιδιαίτερη σημασία έχει το πως ο ίδιος ο Χρίστος Μέσης αντιλαμβάνεται τη διαχείριση της προεκλογικής εκστρατείας και τι θέτει ως προτεραιότητες στην προσπάθεια αυτή.

Όπως αναφέρει στο Sigmalive, "στις Προεδρικές Εκλογές του 2013 το μεγαλύτερο ζήτημα που είχε να αντιμετωπίσει ο Σταύρος Μαλάς, πέραν των εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών μέσα στις οποίες διεξήχθηκαν οι εκλογές, ήταν το ζήτημα της αναγνωρισιμότητας".

"Σήμερα", συνέχισε, "ο Σταύρος Μαλάς είναι πια και μετά την εξαίρετη παρουσία του στις Προεδρικές Εκλογές του 2013, γνωστός στο κάθε πολίτη. Αυτό που μένει τώρα είναι να παρουσιάσει με λεπτομέρεια το όραμα του για το αύριο της Κύπρου".

"Βασικός στόχος της προεκλογικής εκστρατείας θα είναι να μπορέσει ο Σταύρος Μαλάς να ξεδιπλώσει το όραμά του και να εξηγήσει σε βάθος το πώς αντιλαμβάνεται τα θέματα και γενικότερα πως σκέφτεται", επεσήμανε.

"Αν το πράξει αυτό", τόνισε, "τότε είμαι βέβαιος πως δεν μπορεί παρά η προεκλογική μας εκστρατεία να οδηγηθεί σε θρίαμβο".

Ανεξαρτησία της υποψηφιότητας Μαλά

Ο επικεφαλής του επιτελείου Μαλά κλήθηκε να σχολιάσει επίσης το ανεξάρτητο της υποψηφιότητας Μαλά.

Επεσήμανε ότι "αν και ο Σταύρος Μαλάς είναι ο μοναδικός υποψήφιος που δεν ανήκει, αλλά και δεν υπήρξε ποτέ μέλος οποιουδήποτε κόμματος, είναι φανερή η προσπάθεια να του χρεωθεί κομματική εξάρτηση. Ας είναι".

Συνέχισε λέγοντας ότι "αυτό που σίγουρα δεν μπορεί να μην του πιστωθεί είναι η ιδεολογική του ανεξαρτησία, η βαθιά του πεποίθηση στη αρχή «διάλογος-θέση-αντίθεση-σύνθεση» και ο σεβασμός του προς τα κόμματα ως εργαλεία του κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος".

Ο επικεφαλής του επιτελείου Μαλά έκανε ειδική αναφορά στο ΑΚΕΛ, το οποίο όπως είπε "δείχνει εμπράκτως την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Σταύρου Μαλά".

Keywords
Τυχαία Θέματα