Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου

Πέντε συλλήψεις έχουν γίνει το βράδυ της Τρίτης από την Αστυνομία, για τα επεισόδια που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Εξαρχείων αφού αντιεξουσιαστές συνεχίζουν να κάνουν επιθέσεις με μολότοφ, πέτρες και ξύλα σε διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ έχουν αναποδογυρίσει και καίνε κάδους απορριμμάτων τους οποίους χρησιμοποιούν ως οδοφράγματα. Την ίδια στιγμή μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πάτρα.

Τα

επεισόδια ξεκίνησαν στις 20:00, μετά την ολοκλήρωση της πορείας του Πολυτεχνείου.

Τρία άτομα συνελήφθησαν για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και δύο επειδή έσπασαν τζαμαρία σούπερ μάρκετ της περιοχής και στη συνέχεια εισέβαλαν σε αυτό, όπως ανέφεραν ελληνικές αστυνομικές πηγές.

Τα επεισόδια που ξεκίνησαν στις 20:00, μετά την ολοκλήρωση της πορείας του Πολυτεχνείου, συνεχίζονται με την ίδια ένταση, με αντιεξουσιαστές να κάνουν επιθέσεις με μολότοφ, πέτρες και ξύλα σε διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ έχουν αναποδογυρίσει και καίνε κάδους απορριμμάτων τους οποίους χρησιμοποιούν ως οδοφράγματα.

Παράλληλα, έχουν προκληθεί ζημιές σε εισόδους πολυκατοικιών που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Επεισόδια και στην Πάτρα

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν απόψε στην Πάτρα, μετά το τέλος πορείας, για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, ομάδα αντιεξουσιαστών που βρισκόταν στο τέλος της πορείας, προκάλεσε φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων, σε φωτεινούς σηματοδότες και άναψαν φωτιές επί της οδού Κορίνθου, λίγο πριν από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου.

Αμέσως, μετά απομακρύνθηκαν από την περιοχή και φθάνοντας στην πλατεία Πυροσβεστείου διαλύθηκαν.

Ας σημειωθεί ότι νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν την δική τους πορεία στο κέντρο της πόλης για την σημερινή επέτειο, η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά.

Πηγή ΑΠΕ/ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα