Επανεξελέγη Πρόεδρος της ΚΕΦΕΑ Ο Κ. Μικέλλης

Ο Κυριάκος Μικέλλης, επικεφαλής της Pfizer σε Κύπρο και Μάλτα επανεξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ), για περίοδο δύο ετών.

Σε ανακοίνωση της ΚΕΦΕΑ αναφέρεται ότι ο κ. Μικέλλης είπε ότι «στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Ένωσης παραμένει η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης και επιλογής των ασθενών στην καταλληλότερη για κάθε περίπτωση

θεραπεία, με έμφαση στις καινοτόμες». Αυτό, πρόσθεσε, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της πλήρους εφαρμογής της νομοθεσίας και της αγαστής συνεργασίας με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και το Υπουργείο Υγείας.

Ανέφερε επίσης ότι σχεδόν πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές εκκρεμότητες, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην πρόσβαση των ασθενών στα καινοτόμα φάρμακα και ανέφερε ότι η περαιτέρω καθυστέρηση της υλοποίησης όλων των προνοιών του μνημονίου συναντίληψης που η φαρμακευτική Βιομηχανία υπέγραψε με το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΑΥ, δημιουργεί συνθήκες ανησυχίας και αμφισβήτησης στους παροχείς για την επόμενη μέρα.

Είπε ακόμα πως η πεποίθηση της ΚΕΦΕΑ είναι πως όλα τα φάρμακα θα πρέπει να είναι εγκαίρως διαθέσιμα εντός του ΓεΣΥ για κάλυψη των αναγκών των ασθενών, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια φαρμακευτική περίθαλψη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα